Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

V Tehniškem muzeju mednarodna razstava Okusi hrane

V Tehniškem Muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki bo od 1. marca pa vse do začetka decembra na ogled razstava Okusi Evrope /Taste of Europe, ki bo posvečena hrani in dolgi poti, ki jo čaka, preden prispe do mize.

 Je del projekta, ki bo hkrati potekal v devetih muzejskih ustanovah v različnih evropskih državah in katerega namen bo ljudi ozavestiti o okoljskem vidiku pridobivanja hrane, podobnostih in razlikah pri njenem pridelovanju in odnosu, ki ga imamo ljudje na različnih koncih sveta do nje.

Vsaka od sodelujočih držav bo predstavila razširjeno zgodbo o živilu, ki je zanjo posebej značilno: medtem ko bo Slovenija predstavljena z medom, so avtorji razstav Švedsko povezali z mlekom, Madžarsko s pšenico, Dansko s svinjino, Češko s pivom, Estonijo s krompirjem, Finsko s kruhom, škotsko z ribami in Portugalsko z oljčnim oljem.

Tehniški muzej Slovenije se je v dodatnem, slovenskem delu razstave Naj medi  osredotočil na vsestansko uporabnost medu kot sladilnega in zdravilnega živila in vprašanja o ogroženosti ter varstvu čebel, posebej še naše kranjske sivke. Več o spremljevalnem programu razstave si lahko preberete na spletni strani Tehniškega muzeja Slovenije.

J. B.