Dogodki: marec 2018

 15. 3. 2018 ob 17. uri

Delavnica o učinkoviti rabi energije

Lokalna energetska agencija Gorenjske skupaj z gorenjskimi svetovalci pripravlja brezplačno delavnico o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije, ki bo v četrtek, 15. marca ob 17. uri v Centru TNP Bohinj v Stari Fužini. Na delavnici bodo direktor LEAG Anton Pogačnik in energetski svetovalci mreže ENSVET Andrej Svetina, mag. Samo Cotelj in Jožef Pogačnik govorili o optimalni izrabi ogrevalne naprave in energenta, toplotnih črpalkah, težavah z vlago in plesnijo v bivalnih prostorih, pomenu kakovosti zunanjega in notranjega zraka ter finančnih spodbudah EKO Sklada. Udeleženci bodo imeli tudi možnost individualnega brezplačnega neodvisnega energetskega svetovanja.

Preberite več
 10. 3. 2018 ob 00. uri

Prikaz rezi sadnega drevja

V poskusnem sadovnjaku Kmetijskega inštituta Slovenije na Brdu pri Lukovici prirejajo v soboto, 10. marca, praktični prikaz rezi sadnega drevja in jagodičevja. Začel se bo ob 9. uri, potekal pa bo v vsakem vremenu. Vstop je brezplačen. Prikaz bosta vodila Roman Mavec in dr. Darinka Koron, ki bosta poskušala odgovoriti na vsa sadjarska vprašanja obiskovalcev, zato jih vabita, da si za dogodek vzamejo dovolj časa. V sadovnjak se pride po stari cesti Ljubljana–Celje, iz ljubljanske smeri se naprej od Domžal v vasi Šentvid zavije levo, proti gradu Brdo.

Preberite več
 8. 3. 2018 ob 11. uri

Pokukajte v ateljeje slovenskih arhitektk in oblikovalk

Na mednarodni dan žensk, 8. marca, bodo v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu svoja vrata za obiskovalce odprli številni ateljeji slovenskih arhitektk in oblikovalk. Dan odprtih vrat, ki ga organizirata Inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, pod okriljem projekta MoWoWo, in Center arhitekture Slovenije, bo letos potekal že tretjič. Različne termine in seznam ateljejev, bi bodo sprejemali obiskovalce, lahko najdete na priloženi povezavi.

Preberite več
 7. 3. 2018 ob 17. uri

Tečaj permakulture v vrtu

Na tečaju permakulture v vrtu, ki ga organizirajo v Biotehniškem centru Naklo, boste spoznali temeljna načela permakulture, ki temelji na opazovanju delovanja narave in naravnih sistemov ter prepoznavanju univerzalnih vzorcev in principov. Spoznali boste tudi visoke grede, zastirko, zeliščno spiralo, mešane posevke, kolobarjenje, dvojni vodovod s kapnico, sajenje pod slamo, steno za buče, uporabo bio oglja in komposta. Tečaj traja 16 pedagoških ur, cena pa je 69 evrov. Na tečaj se je treba predhodno prijaviti na tecaji@bc-naklo.si.

Preberite več
 7. 3. 2018 ob 16. uri

Kako narediti šopek za mami?

V Biotehniškem centru Naklo bo 7. marca, od 16. do 20. ure, potekal tečaj Šopek za mami. Udeleženci bodo oblikovali šopek, dekorirali cvetje in zavili darilo ter z njim dan kasneje – 8. marca – presenetili mame in žene. Hkrati pa bodo dobili veliko idej, kako narediti šopke, cvetove in darila še bolj privlačna. Prijave na tečaj sprejemajo na e-naslovu tecaji@bc-naklo ter na telefonski številki 080 3900, cena pa je 45 evrov.

Preberite več
 6. 3. 2018 ob 16. uri

Vrtnarjenje po biodinamiki

Marca se v Biotehniškem centru Naklo lahko udeležite tečaja Vrtnarjenje po biodinamiki – najstarejše in najbolje raziskane oblike ekološke pridelave. Tečaj organizirajo v sodelovanju z Društvom Ajda Gorenjska. Udeleženci se bodo na tečaju seznanili s temelji in poslanstvom biodinamičnega gospodarjenja v naravi, naravnimi ritmi in principi narave, osnovnimi pravili biodinamičnega kmetovanja oziroma vrtnarjenja, osnovno sestavo tal, komposta, vplivom kolobarjenja v pridelavi rastlin in drugimi temami. Na tečaj, ki bo potekal od 6. do 27. marca, med 16. do 20. uro, se je treba prijaviti na tecaji@bc-naklo.si ali telefonsko številko 080 3900. Cena tečaja je 75 evrov.

Preberite več
 5. 3. 2018 ob 19. uri

Pionirke v ospredju

V Galeriji Dessa se bo v ponedeljek, 5. marca 2018, ob 19. uri, odprla že tretja razstava V ospredje 3: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja. Na razstavi bodo predstavljena dela desetih ustvarjalk, med drugimi Carmen Jež Gala, Staše Blažič Gjura, Milice Betoni, Ljerke Finžgar in Metke Vrhunc. Razstava bo na ogled do 19. aprila.

Preberite več
 2. 3. 2018 ob 09. uri

Festival zvončkov

Narava se počasi prebuja in prav navadni mali zvončki (Galanthus nivalis) so tisti, ki prvi še izpod snega pokukajo na plano. Veliko jih je tudi v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani, kjer bo v začetku marca potekal tridnevni Festival zvončkov, v sklopu katerega se bodo zvrstila predavanja, razstave, vodeni ogledi in delavnice za otroke.

Preberite več
 1. 3. 2018 ob 04. uri

Safari v živo

National Geographic vsak dan svojim gledalcem omogoča, da se z domačega kavča odpravijo na pravi safari. Safari v živo poteka dvakrat na dan: prvi prenos se začne ob 4:30 uri, drugi pa ob 15. uri. Afriške živali predstavljajo izkušeni vodniki in biologi. Vse posnetke si je možno ogledati tudi za nazaj.

Preberite več
 28. 2. 2018 ob 08. uri

Brezplačni spletni arhitekturni tečaj harvardske univerze

Priljubljeni spletni tečaj Arhitekturna domišljija (Architectual Imagination), ki ga pripravlja harvardski oddelek za oblikovanje, se bo začel 28. februarja. V brezplačni tečaj, ki se ga s prijavo preko spletnega obrazca lahko udeležijo vsi, je vključenih deset predavanj, ki bodo na spletni platformi za izobraževanje EdX objavljena vsak teden. Posnetke predavanj, ki trajajo od 3 do 5 ur na teden, si boste lahko ogledali sproti (lahko pa si jih ogledate tudi vse skupaj kasneje, saj bodo na platformi dostopni še nekaj mesecev po zadnjem predavanju). Predavali bojo K. Michel Hays, Erika Naginski, Antoine Picon in Lisa Haber Thomson (vsi s harvardske univerze). Če boste želeli prejeti certifikat, ki bo potrjeval, da ste se udeležili spletnega tečaja, boste morali poravnati račun v višini 99 dolarjev.

Preberite več
 23. 2. 2018 ob 00. uri

Razstava orhidej in tropskih metuljev

V rastlinjakih vrtnega centra Kurbus v Meleh pri Gornji Radgoni je te dni na ogled razstava orhidej in tropskih metuljev. V letošnjih ne prav tropskih razmerah si je do 18. marca mogoče ogledati več kot 3000 kosov orhidej in okoli 600 živo pisanih metuljev v družbi tropskih papig. Omenjena razstava, ki se razprostira na več kot 700 kvadratnih metrih površine, letos poteka že sedmič in je nazadnje privabila več 10.000 obiskovalcev.

Preberite več
shutterstock_66116539.jpg 15. 2. 2018 ob 15. uri

Tečaj obrezovanja sadnega drevja

V Biotehničnem centru Naklo 15. februarja, od 15. do 19. ure, organizirajo tečaj obrezovanja in nege sadnega drevja. Na tečaju boste spoznali tehnike rezi na sadnem drevju v teoriji in praksi (v šolskem sadovnjaku). Pokazali vam bodo zimsko rez. Spoznali boste tudi širši kontekst pridelave sadja v Sloveniji, načine gojenja sadnega drevja, sadne vrste in možnosti naprave trajnega nasada. Na tečaj se je treba predhodno prijaviti prek elektronskega naslova tecaji@bc-naklo.si ali na telefonsko številko 080 3900. Cena tečaja je 39 evrov.

Preberite več
 14. 2. 2018 ob 10. uri

Odprodaja razstavnih kosov Rex Kralj

Zaradi prenove bodo v razstavnem salonu Rex Kralj organizirali odprodajo vseh razstavnih kosov priznanega slovenskega arhitekta in oblikovalca pohištva Nika Kralja. Na voljo bodo stoli, fotelji in mizice (modeli Rex, Shell, 1960, Mosquito, 4455, projektni stol in stol CC) v določenih barvah. Kraljeve pohištvene kose med drugim odlikujeta brezčasen dizajn in vzdržljivost. Do odprodaje zalog bodo cene vseh razstavnih eksponatov znižane za najmanj 50 odstotkov.

roze.JPG 11. 2. 2018 ob 10. uri

Novi trendi v floristiki

V Biotehniškem centru Naklo bo 11. februarja, od 10. do 15.30 ure, potekal strokovni seminar Trendi v floristiki, kjer bodo s priznanimi domačimi in tujimi floristi predstavili novosti na področju oblikovanja s cvetjem. Letošnje trende bosta predstavila Jack van der Ende in Eric Pannenborg, priznana nizozemska florista. Na seminar se lahko prijavite na tecaji@bc-naklo.si ali številki 04/2772-120, 041/499-936. Cena udeležbe je 45 evrov.

Preberite več
orig_01.jpg 29. 1. 2018 ob 20. uri

Razstava alpske arhitekture

V Galeriji Dessa bodo v ponedeljek, 29. januarja 2018, ob 20. uri odprli razstavo z naslovom Rassegna AAA 2016/17, ki predstavlja alpsko arhitekturno prakso v Italiji. Na razstavi, ki sta jo v Galeriji Dessa postavila Ermes Ivo Buzzi in Maja Ivanič, bo predstavljenih 22 del, izvedenih med letoma 2010 in 2016 v italijanskem delu alpskega geografskega območja, kot ga določa Alpska konvencija, ki jih je žirija izbrala med 246 prispelimi projekti. Prav tako bo na ogled tudi 12 projektov furlanskih arhitektov, ki sicer niso v ožjem izboru razstave AAA, so pa po mnenju organizatorjev zanimivi zaradi geografske bližine. Projekti, ki bodo na ogled do 1. marca 2018, so umeščeni v okolje s spoštovanjem do naravne in kulturne identitete.

Preberite več
 25. 1. 2018 ob 18. uri

Razstava izdelkov iz zavrženih surovin

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani organizira pregledno razstavo študentov smeri Industrijsko oblikovanje z naslovom Drugi krog. Izdelki, ki bodo predstavljeni na razstavi, so večinoma nastali v obdobju zadnjih dveh let pri predmetih s trajnostnimi vsebinami pod mentorstvom mag. Barbare Prinčič. Po njenih besedah projekti pokrivajo različna področja trajnostnega oblikovanja, kot so ponovna uporaba in predelava, socialna trajnost, oblikovalske eko strategije in novi koncepti. Razstava prikazuje vrsto domišljenih rešitev, ki so nastale iz sekundarnih surovin in zavrženih izdelkov. Cilj razstavljalcev je, da z zglednimi primeri dobre prakse pomagajo vplivati na spremembo paradigme v širšem družbenem okolju. Vodeni ogled razstave bo možen v četrtek, 8. februarja 2018 ob 11. in 15. uri.

cebele.jpg 13. 1. 2018 ob 18. uri

Hokejska tekma za čebelarje

HDD SIJ Acroni Jesenice vabi vse čebelarje s člansko izkaznico ČZS (Čebelarske zveze Slovenije), da si brezplačno ogledajo hokejsko tekmo med HDD SIJ Acroni Jesenice in HK Olimpijo, ki bo v soboto, 13. januarja, ob 18. uri v dvorani Podmežakla na Jesenicah.

Preberite več
nocno.jpg 6. 1. 2018 ob 20. uri

Opazovanje nočnega neba

Javni zavod Triglavski narodni park v sodelovanju z Žičnicami Vogel, 6. januarja ob 20. uri, vabi na opazovanje nočnega neba. Praktični del opazovanja zvezdnega neba bo vodil ljubiteljski astronom Tilen Kuhar. Dogodek je brezplačen, strošek je prevoz z nihalko. Na opazovanje neba se je potrebno prijaviti en dan prej do 12. ure na info.bohinjka@tnp.gov.si ali na 04 5780 245.

Preberite več
zoo.jpg 28. 12. 2017 ob 17. uri

Žive jaslice v ljubljanskem živalskem vrtu

V ljubljanskem živalskem vrtu v letošnjem prazničnem času uprizarjajo tudi predstavo Božična zgodba v ZOO Ljubljana. Poleg zaposlenih v živalskem vrtu in mladinskega pevskega zbora Amen v predstavi sodelujejo tudi živali. Poleg ovac, osla in vola v živih jaslicah nastopajo tudi štiri kamele. Te so po navedbah ZOO Ljubljana tudi najbolj priljubljene med gledalci predstave. Obiskovalci lahko po predstavi posedijo ob ognjišču, se pomešajo med živali in v hlevčku obiščejo sveto družino. Predstavo, ki je na sporedu že od božiča, si bo mogoče ogledati 28. in 29. decembra.

Preberite več
orig_vrtec_poljcane_1.jpg 28. 12. 2017 ob 00. uri

Pol stoletja slovenskih vrtcev

Galerija Dessa v Osrednji knjižnici Celje organizira retrospektivno in pregledno razstavo o arhitekturi slovenskih vrtcev z naslovom Iz malega raste veliko – pol stoletja slovenskih vrtcev. Razstavo sta zasnovali in kurirali arhitektki Špela Nardoni Kovač in Damjana Zaviršek Hudnik. Arhitektura vrtcev in otrokova zaznava prostora sta aktualni temi, ki ju avtorici obravnavata na razstavi, s katero želita poudariti tudi pomen kakovostne energetske sanacije in prenove že obstoječih vrtcev po Slovenij.

Preberite več
mladi.jpg 19. 12. 2017 ob 14. uri

Skupščine Mladih za podnebno pravičnost

Tri fakultete in dve gimnaziji, združeni v platformo Mladi za podnebno pravičnost, pripravljajo skupščine, v okviru katerih želijo drugim mladim in neslišanim skupinam predstaviti Energetski koncept Slovenije in omogočiti razpravo o tem dokumentu. Sklepe bodo nato poslali odločevalcem. Udeležite se lahko še štirih skupščin: danes, 19. 12., ob 14.30 uri na Gimnaziji Poljane (učilnica 2), ob 15. uri na Biotehniški fakulteti (sejna soba, 2. nadstropje, dekanat), v sredo, 20. 12., ob 14.10 uri na Gimnaziji Vič (predavalnica) in ob 18.50 uri na Filozofski fakulteti (predavalnica 4).

Preberite več
unnamed.jpg 16. 12. 2017 ob 09. uri

Sledenje živalim v Triglavskem narodnem parku

Izkušenim vodnikom Triglavskega narodnega parka se lahko pridružite na sledenju prostoživečim živalim. Naučili se boste osnovnih veščin sledenja in dobili vpogled v navade živali, ki živijo v naravi, poleg tega pa boste izkusili še hojo s krpljami po zasneženih gozdovih. Sledenje je največkrat najboljši način, da spoznamo navade živali v njihovem okolju brez zunanjih motenj. Na dogodek, ki bo potekal 16. decembra, ob 9. uri, se morate predhodno prijaviti na info.trb@tnp.gov.si ali 045780205 do četrtka, 14. decembra.

Preberite več
Neimenovano.jpg 15. 12. 2017 ob 00. uri

Razstava arhitekturnih risb

V dunajskem muzeju Albertina bodo 15. decembra odprli razstavo z naslovom Mojstrovine arhitekturne risbe. Postavitev bo združila 130 del iz zbirke Albertine, ki časovno pokrivajo zelo širok razpon - od obdobje gotike in renesanse, prek baroka, klasicizma, historicizma in art nouveauja, pa vse do današnjih dni.

Preberite več
Lumar_Urbano 149.jpg 9. 12. 2017 ob 10. uri

Dan odprtih vrat Lumarjeve skoraj ničenergijske hiše pri Celju

To soboto, 9. decembra, bo v Lokrovcu pri Celju potekal dan odprtih vrat spremenjene hiše Lumar Urbano-D 149. Hišo si bo mogoče brezplačno ogledati med 10. in 15. uro.

Preberite več
02_dsa.jpg 4. 12. 2017 ob 00. uri

Razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar

V Mestni knjižnici Franceta Bevka v Novi Gorici je na ogled razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar, ki je nastala v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost UL. Spominki in poslovna darila, ki so na ogled, so oblikovali 1. in 2. letnika podiplomskega študija industrijskega oblikovanja pod mentorstvom Vladimirja Pezdirca, Lidije Pritržnik in Jureta Miklavca. Nastalo je več kot 25 projektov, ki se na izviren in duhovit način spoprijemajo z bogato dediščino Edvarda Ravnikarja.

23926382_1735648629841944_4398486939985230049_o.jpg 2. 12. 2017 ob 10. uri

Dan odprtih vrat Marlesove hiše pri Ptuju

To soboto, 2. decembra, si bo mogoče brezplačno ogledati že vseljeno Marlesovo hišo Modern v Spuhlji pri Ptuju. Dan odprtih vrat bo potekal med 10. in 15. uro, se je pa nanj potrebno predhodno prijaviti.

Preberite več
amasiko.jpg 30. 11. 2017 ob 19. uri

Projekt Amasiko

Študenti in mentorji Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani so v sodelovanju z britansko humanitarno organizacijo Alongside Africa Foundation UK v le osmih tednih letos poleti v mestu Kabale v Ugandi zgradili svojevrsten prehodni dom za otroke z ulic – imenovan Amasiko. Gre za že tretji razvojno – humanitarni projekt, ki so ga prostovoljske graditeljske skupine naše fakultete izvedle v državah podsaharske Afrike. Predstavitev projekta bo potekala v četrtek, 30. novembra, ob 19. uri, v Plečnikovi predavalnici na Fakulteti UL za arhitekturo. Slavnostni nagovor bo imel predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez.

Preberite več
shutterstock_188538842.jpg 17. 11. 2017 ob 19. uri

Projekcija filma Ne meč'mo hrane stran

V sklopu projekta Ne meč'mo hrane stran! si lahko ogledate film Ne meč'mo hrane stran! (Just Eat it). Film bodo predvajali v petek, 17. novembra, ob 19. uri, v Linhartovi dvorani v Radovljici. Po projekciji sledi pogovor z Ekologi brez meja. V kanadski dokumentarni uspešnici sta se Jen in Grant lotila raziskovanja zavržkov hrane na kmetijah, v trgovinah in tudi v njunem hladilniku. Po tem, ko sta na lastne oči videla ogromne količine zavržene hrane, sta se odločila za šestmesečni poskus – v tem času hrane ne bosta več kupovala, ampak bosta živela zgolj od tiste, ki jo nameravajo zavreči ali so jo že zavrgli.

Preberite več
img-7112_large.jpg 14. 11. 2017 ob 00. uri

Fotografska razstava Urbana čebelja domovanja od Plečnika do danes

Na Krakovskem nasipu v Ljubljani je na ogled fotografska razstava z naslovom Urbana čebelja domovanja od Plečnika do danes. Ta s fotografijami in besedilom predstavlja čebelnjake, ki so umeščeni v urbani prostor, hkrati pa razkriva vlogo arhitekta Jožeta Plečnika pri razvoju urbanega čebelarjenja.

Preberite več
naslovna.jpg 10. 11. 2017 ob 13. uri

Dnevi pasivnih hiš

Ta konec tedna, med 10. in 12. novembrom, bodo potekali letošnji Dnevi pasivnih hiš, v sklopu katerih si bo mogoče brezplačno ogledati pasivne hiše po vsej Sloveniji, sočasno pa bodo organizirana tudi predavanja in različni dogodki. Dneve pasivnih hiš organizirajo Fakulteta za arhitekturo, Konzorcij pasivna hiša in Eko sklad ter se tako pridružujejo vsakoletni akciji, ki že nekaj let poteka v Avstriji, Nemčiji in drugod, ko si je možno brezplačno ogledati pasivne hiše po različnih krajih.

Preberite več
ambient_domplus_16_10.jpg 8. 11. 2017 ob 10. uri

Sejma Ambient in Dom+

Med 8. in 12. novembrom si bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani mogoče ogledati sejem pohištva in notranje opreme Ambient Ljubljana ter jesensko različico sejma Dom, ki predstavlja ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš. Predstavilo se bo 177 podjetij iz 13 držav, razstavni del pa dopolnjuje bogat obsejemski program z neodvisnimi svetovalnimi vsebinami.

Preberite več
shutterstock_113293567.jpg 29. 10. 2017 ob 11. uri

Rezljanje buč v Arboretumu

V Arboretumu Volčji Potok bo 29. oktobra, od 11. do 12. in od 13. do 14. ure, potekala delavnica izrezovanja buč za noč čarovnic. Delavnico bo vodila Bianca Rumble iz muzeja Cambridge Museum. Na delavnico se morate prijaviti (prireditve@arburetum.si) do 27. oktobra, plačate pa samo vstopnino v park. Bučo lahko prinesete s seboj ali jo kupite na delavnici.

Preberite več
Muzej-kozolcev.jpg 19. 10. 2017 ob 15. uri

Praznovanje med kozolci

Lukatov kozolec, ki velja za enega najstarejših kozolcev na svetu, bo praznoval 222-letnico. Praznovanje med kozolci, ki bo potekalo v Šentrupertu na Dolenjskem, v petek, 20. oktobra, bo obogateno s predpremiero dokumentarnega filma Tipično slovensko: kozolci. Organiziran bo tudi voden ogled Dežele kozolcev in srečanje prijateljev Lukatovega toplarja.

Preberite več
Primus-D 137 s paketom Elegance.jpg 14. 10. 2017 ob 10. uri

Dan odprtih vrat Lumarjeve skoraj ničenergijske hiše

To soboto bo v Prekmurju potekal dan odprtih vrat Lumarjeve skoraj ničenergijske hiše Primus-D 137. Brezplačno si jo bo mogoče ogledati med 10. in 16. uro.

Preberite več
Marlesova hiša Modern 7. 10. 2017 ob 10. uri

Dan odprtih vrat: Marlesova hiša Modern

Podjetje Marles bo v okviru jesenskih dnevov odprtih vrat omogočilo ogled hiše na ključ Modern. Hiša je del Marlesove jesenske ponudbe 2017. Ogled bo možen v soboto, 7. oktobra, med 10. in 16. uro, na Igu. ogled hiše je brezplačen, nanj pa se je treba prijavit.

Preberite več
he brežice.jpg 7. 10. 2017 ob 09. uri

Odprta vrata hidroelektrarne Brežice

Če vas pot ta vikend zanese v Posavje, si lahko ogledate najzmogljivejšo v verigi petih hidroelektrarn na spodnji Savi. Vrata Hidroelektrarne Brežice, ki je poskusno začela obratovati prejšnji teden, bodo za obiskovalce odprta to soboto med 9. in 13. uro. Ogled bo mogoč v skupinah do 30 obiskovalcev.

Preberite več
Festival lesa 5. 10. 2017 ob 19. uri

Festival lesa

Med 5. in 10. oktobrom bo v Kočevju potekal že peti festival lesa. Novost letošnjega festivala bodo lesene skulpture, ki poudarjajo Kočevje kot kraj, ki je bogat z lesom in to tudi ceni.

Preberite več
zelene stene 5. 10. 2017 ob 08. uri

Konferenca: Zelene stene

V Biotehniškem centru Naklo bo potekala zaključna konferenca mednarodnega projekta Vertical Plant Life (Vertikalne ozelenitve). Na konferenci bo predstavljen projekt in rezultati na področju izobraževanja za vzdrževanje in izgradnjo zelenih sten, potekala pa bo tudi okrogla miza. Na konferenco se je potrebno predhodno prijaviti.

Preberite več
Pasivna hiša Veritas 30. 9. 2017 ob 10. uri

Dan odprtih vrat Marlesove pasivne hiše v Radomljah

To soboto, 30. septembra, si bo v Radomljah mogoče ogledati Marlesovo individualno zasnovano pasivno hišo Veritas. Dan odprtih vrat bo potekal med 10. in 16. uro.

Preberite več
Ravnikarjevi stoli 30. 9. 2017 ob 08. uri

Razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše, Ljubljana, od 30. septembra do 22. oktobra, od 8. do 20. ure, poteka razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar. Zbrika spominkov in poslovnih daril je tretja po vrsti in je nastala v sodelovanju Centra arhitekture Slovenije z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Izdelke so oblikovali študenti 1. in 2. letnika podiplomskega študija industrijskega oblikovanja pod mentorstvom prof. Vladimirja Pezdirca, doc. Lidije Pritržnik in izr. prof. Jureta Miklavca na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje. V soboto, 7. oktobra, bo ob 10. uri potekalo javno vodstvo po razstavi.

Preberite več
poslovna darila 8. 9. 2017 ob 08. uri

Razstava slovenskih poslovnih daril

V NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani so na ogled izdelki slovenskih oblikovalcev, ki bodo Slovenijo predstavili v moderni, domiselni in tradicionalni luči.

Preberite več

Spletni utrinki

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!


Najbolj brano

newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE