Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Nemška pevka Nena oblikuje tapete

Nemška pevka Nena, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja zaslovela s skladbo 99 Luftballons, se je podala v oblikovalske vode. Za nemško podjetje Marburg wallcoverings je oblikovala kolekcijo tapet NENA by marburg. Tako se je pridružila zvezdam, ki oblikujejo pohištvo in dodatke za dom.

Področja oblikovanja tapet se je namreč že pred njo lotil stanovski kolega Dieter Bohlen, ki se ga spomnimo iz pop dueta Modern Talking, prav tako priljubljenega v osemdesetih letih, danes pa eden največjih nemških producentov in glavni sodnik v talent šovih, tudi on se je podpisal pod kolekcije tapet, a za nemško podjetje PS-International.

Sodobne s pridihom retra so tapete, ki so nastale v sodelovanju z nemško pevko, tako barve kot tudi vzorci se spogledujejo s časi, ko je bila njena kariera na vrhuncu. Črno-bel zebrast vzorec z dodatkom rožnate barve je spomin na njeno prvo glasbeno skupino The Stripes in kultne črno-bele črtaste hlače, ki jih je nosila. Na njenih tapetah so tudi bolj umirjene barve od sive, rjave, srebrne do marsale in petrolejskega odtenka. Tudi vzorci na tapetah imajo pridih zdaj priljubljenega retro sloga.

Nena še vedno ustvarja glasbo in je prisotna na nemški zabavni sceni, sodelovala je v treh sezonah glasbenega izbora talentov The Voice of Germany, za letos pa je napovedala sodelovanje v glasbeni oddaji Sing meinen Song, v kateri priznani glasbeniki pojejo pesmi drugih sodelujočih.

Omenjeno podjetje je do zdaj sodelovalo tudi s priznanimi oblikovalci in arhitekti, kot je slovita Zaha Hadid, legendarni industrijski oblikovalec Luigi Colani, znan iz sveta oblikovanja avtomobilov, in oblikovalec Karim Rashid.

A. Z.