Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Arhitektura in nakit, oblikovanje Petra Bole
Arhitektura in nakit, oblikovanje Petra Bole

Omizje o identiteti okolja

V okviru spremljevalnega programa ob bienalni razstavi Društva oblikovalcev Slovenije (DOS) Podobe časa bo danes ob 17. uri v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma omizje z naslovom Identiteta okolja, ki ga bo moderirala oblikovalka vizualnih komunikacij Danijela Grgić.

Tema omizja bo pojem identitete v okolju, in sicer, kako osebna identiteta danes, ob krizi vrednot in naraščajoči tesnobi vpliva na vse druge pojave mobilne družbe, kje se na tem prepihu nahajata oblikovanje in arhitektura, ali lahko vplivata, oziroma na kakšen način prispevata k prepoznavnejši in trdnejši kulturni identiteti okolja, kdaj pa se srečata globalno in lokalno.

"Hrepenjenje po identiteti izvira iz želje po varnosti, ta pa je prav tako dvoumno občutje, pravi Zygmunt Bauman. Zavezanost eni identiteti rajši zamenjamo za “režo povezanosti”. Razjasnili bomo zmedo med podobo in identiteto, pravijo v DOS, ki organizirajo dogodek. Na njem bodo sodelovali Damir Bralić, predstavnik HDD, prof. Janez Koželj, podžupan MOL, dr. Petra Černe Oven, ALUO (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje), Tanja Grujičič, predsednica DOUM (Društvo mladih oblikovalcev in umetnikov), Mateja Panter, podpredsednica DOS.

A. Z.