Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Architizer A+ Award: dve priznanji za ENOTA arhitekte

Dela slovenskih arhitektov postajajo vedno bolj prepoznavna in cenjena tudi v tujini. Maja bodo na gala prireditvi v New Yorku podelili mednarodne nagrade Architizer A+ Award, kjer priznanja podeljujejo v več kot 50 kategorijah. Med finaliste sta se v kategoriji turističnih objektov prihodnosti uvrstila kar dva projekta slovenskega arhitekturnega studia ENOTA.

Stone Terrace Hotel na Pagu na Hrvaškem je prejel posebno omembo (Special Mention), Tetusa Oasis Thermal Resort v kraju Cesme v Turčiji pa se je uvrstil med finaliste, ki se potegujejo za nagrado žirije ter nagrado občinstva. O slednji odloča spletno glasovanje, ki se zaključi 31. marca, podelitev nagrad pa bo 11. maja.

Portal Architizer je sicer eden najbolj obiskanih arhitekturnih portalov na svetu, ki nagrade podeljuje že peto leto zapored. Žirijo sestavlja okoli 300 strokovnjakov iz različnih področij, podeljujejo pa tudi nagrade po izboru občinstva.

K. Ž.