Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Razstava DOS: Podobe časa

Nocoj ob 19.30 bodo v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma odprli pregledno bienalno razstavo Društva oblikovalcev Slovenije (DOS) z naslovom Podobe časa. Ta bo na drugačen, bolj angažiran način predstavila vpogled v trenutno problematiko stroke in družbe širše. Namen razstave je prikazati najboljše dosežke in rešitve na oblikovalskem področju od nastanka DOS do danes.

"Avtorji se bodo predstavili skozi najuspešnejše zgodbe in dosežke, ki so zaznamovali njihovo delovanje. Posamezni projekti bodo odgovorili na številna vprašanja: kdo so oblikovalci, kako se odzivajo na trenutne politične in gospodarske razmere, ali je možno mirno in nemoteno ustvarjati ob vseh pretresih, ki se vrstijo, kakšno je stanje duha v Sloveniji, in ali se sence negotovosti preslikavajo na naše odnose, bodisi z naročniki bodisi medsebojno," napovedujejo v DOS in dodajajo, da bodo na razstavi bodo predstavljene najodmevnejše zgodbe slovenskega oblikovanja, prikazana bo cvetoča era nastanka uspešnih, danes večinoma že izginulih ali prodanih slovenskih blagovnih znamk in podjetij.

"S pomenljivim naslovom tokratne razstave Podobe časa oblikovalci skozi osebno videnje posameznika opozarjajo na spremenjene razmere v družbi in posledično tudi v oblikovanju, oz. na poudarjeno individualizacijo, ki včasih meji na ego-manični manifest, ki smo mu priča danes," še pojasnjujejo v Društvu oblikovalcev Slovenije, ki je aktivno že več kot 60 let.

Razstava bo v Cankarjevem domu na ogled do 14. marca 2016.

A. Z.