Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Aleš Černivec/Delo
Foto: Aleš Černivec/Delo

V Novem mestu okrepljeno povpraševanje po stanovanjih

V Novem mestu, kjer povpraševanje predvsem po večjih stanovanjih v zadnjem obdobju prekaša ponudbo, so letos v dobrem mesecu dni prodali 16 od 26 razpoložljivih stanovanj republiškega stanovanjskega sklada v tamkajšnji pred nekaj leti zgrajeni obmestni stanovanjski soseski Podbreznik. Ključe omenjenih stanovanj so njihovi kupci prejeli pred dnevi.

Z Mestne občine Novo mesto so sporočili, da je stanovanjski sklad RS možnost nakupa stanovanj z ugodnim dolgoročnim kreditiranjem v Novem mestu razpisal novembra lani. Po prvem izboru januarja in drugem februarja so prodali 16 stanovanj, za nakup v te dni končanem tretjem izboru pa jih je bilo na voljo še deset.

Sklad je sicer po dveh izborih prodal sedem trisobnih, tri dvosobna stanovanja s kabinetom, pet dvosobnih in še enosobno stanovanje. Cene enosobnih stanovanj se gibljejo od dobrih 60.000 do nekaj več kot 67.000 evrov in dvosobnih od nekaj manj kot 72.000 do skoraj 78.000 evrov, so navedli.

Dodali so, da stanovanjski sklad za nakup omenjenih stanovanj po pravkar končanem tretjem pripravlja še četrti kroga zbiranja, ki bo potekal med 25. marcem in 2. aprilom, oglede še neprodanih stanovanj pa bodo priredili 23. marca.

Po podatkih stanovanjskega sklada so nova in takoj vseljiva stanovanja zemljiško knjižno urejena in neobremenjena, kupci pa lahko izkoristijo tudi možnost najetja njihovega posojila. Ob večjem zanimanju za nakup imajo prednost mlade družine, družine z osnovnošolskimi otroki, gibalno ovirani in mlajši ljudje, so opozorili.

Kot meni vodstvo novomeške občine, Novo mesto ob gospodarski uspešnosti vse bolj privlači tudi zaradi bivalnega okolja in pogojev, ki jih mesto ponuja priseljencem. Hkrati se vse bolj krepi zanimanje naložbenikov za novomeške stanovanjske gradnje, so še zapisali.

K. Ž./STA