Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Družina Taškar Beloglavec, ki je lani na svojem mestnem vrtu pridelala več kot 170 kilogramov zelenjave.
Družina Taškar Beloglavec, ki je lani na svojem mestnem vrtu pridelala več kot 170 kilogramov zelenjave.

Natečaj: Vrt pod mentorstvom

Dragi bralci, skupaj s podjetjem Unichem vam tudi letos pripravljamo vrtnarski izziv. Podjetje Unichem je znano po uspešnih vrtnarskih natečajih, v katerih so sodelujoči vedno navdušeni nad svojimi okusnimi in zdravimi vrtnarskimi dosežki. Kaj pa vi? Že kaj vrtnarite? Bi radi začeli, pa ne veste, kako se lotiti? Si želite zdrave, sočne zelenjave s svojega vrta, pa nimate vrtnarskega znanja in izkušenj? Brez skrbi, Naredivrt.si.

V natečaju vam bomo v sodelovanju z Unichemom pomagali, da boste že to pomlad in poletje uživali v svojih pridelkih. Imeli boste strokovno podporo agronomov Kluba Gaia, z aplikacijo Naredivrt.si boste skupaj izrisali in skrbno načrtovali vrt, poleg tega bo Unichem prispeval kakovostne izdelke za nego in zaščito rastlin Plantella in Bio Plantella. Vzgoja lastne zelenjave, sadja in začimbnic, pisano cvetje na vrtu, terasi ali pa pravcati vrt na balkonu so vredni truda. Ne le čudovit občutek, ko na mizo postaviš skledo svoje solate, tudi zavedanje, da je neoporečna, je resnično neprecenljivo. Vse to in še več že leta in leta ugotavljajo uka željni vrtnarji, ki pod mentorstvom strokovnjakov Kluba Gaia uspešno vrtnarijo, se po naporni službi sproščajo na vrtu in uživajo sadove lastnega dela.

Iščemo družine, ki si želijo obogatiti svoje vrt narsko znanje in suvereno ter samostojno zakorakati v svet vrtnarjenja. Bodite pogumni in se prijavite na naš natečaj Naredivrt. si. Prepričajte nas, da ste ravno vi tisti, ki potrebujete strokovno svetovanje. Napišite nam tudi, kje in na kako velikem prostoru načrtujete vrt. K pismu priložite še fotografijo vrta ali balkona, na katerem boste vrtnarili.

Prijave pošljite najpozneje do 14. marca na naš naslov Deloindom (za natečaj Naredivrt. si), Dunajska 5, 1509 Ljubljana, ali po elektronski pošti na naslov deloindom@delo.si. Prijavite se lahko vsi, ki že imate nekaj malega izkušenj z vrtnarjenjem ali pa ste popolni začetniki. Seveda morate imeti prostor za vrtnarjenje, ki pa je lahko tudi balkon ali terasa. Strokovna komisija bo med prispelimi prijavami izbrala tri: za primestni vrt, mestni vrt in vrt na balkonu ali terasi.

Poleg mentorstva strokovnjakov Kluba Gaia vso vrtnarsko sezono bodo izbrani vrtnarji prejeli tudi izdelke za nego rastlin – za zelenjavni vrt in balkonsko cvetje (za balkon ali teraso v vrednosti 150 evrov, za mestni vrt v vrednosti 180 evrov in za primestnega v vred nosti 210 evrov). Ob koncu vrtnarske sezone pa še diplomo za uspešno vrtnarjenje. Napredek bomo ves čas spremljali z reportažami v prilogi Deloindom, tako da bodo nasvetom in delu na vrtu lahko sledili in se skupaj s tremi izbranimi vrtnarji učili tudi vsi drugi vrtičkarji začetniki.