Jeseni na vrtu nov začetek

Če ste prepričani, da se vrtna sezona s koledarsko jesenjo nezadržno izteka, ste v veliki zmoti. Kaj pa sajenje tulipanov in drugih spomladanskih čebulnic, sajenje česna in čebulčka, sadnega drevja, okrasnih trajnic in jesenska priprav gredic za pomlad? Opravil in pomembnih odločitev je še toliko, da so jesenski dnevi odprtih vrat v vrtnarskih centrih več kot dobrodošli. V soboto, 23. septembra, ga pripravljajo v Vrtnarski hiši na Rudniku v Ljubljani, v kateri svoje moči združujeta podjetji Cvetlična in Trajnice Carniola.

Vrtoljubci ju poznate predvsem po strokovnjakih, ki ju poosebljata, Jerneji Jošar in Maticu Severju, tudi avtorjema priročniških knjig s področja ekološkega vrtnarjenja in trajnic.

Tokratni dan odprtih vrat v njuni vrtnariji bo obarvan tudi kulinarično in umetniško, saj sta v goste pritegnila masterchefinjo Almo Rekić, ki bo predstavljala in podpisovala svojo novo knjigo Torte, Rista Peceva, glavnega peka v ljubljanski pekarni Art Bread, mojstra za kruh iz počasi vzhajanega testa, in keramičarko Brigito Herjavec, predavateljico in mentorico za to področje.

Med gosti bodo tudi bolj »klasični« vrtni svetovalci, strokovnjakinja za česen in šparglje iz podjetja Aspega Katja Puncer, ki bo z gosti delila znanje o teh dveh kulturah, in strokovnjaki iz podjetja Aurum, ki bodo predstavili pripravke za ekološko varstvo in gnojenje rastlin iz rastline neem, iz alg ali zelišč. Kupiti bo mogoče tudi nekaj preverjenih dobrih sort česna.

Vrtnarska hiša Rudnik je v neposredni bližini nakupovalnega središča Supernova. Program dneva odprtih vrat se bo odvijal 23. septembra med 9. in 14. uro.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE