Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Delovna miza z ležiščem

Ob stresni službi in delavnem času, ki se pogosto zavleče do poznih popoldanskih ali celo večernih ur, bi vsakomur tu in tam koristil počitek. Dokazano je namreč, da kratek dremež, ki naj bi trajal od 20 do 30 minut, izboljša razpoloženje, budnost in učinkovitost. Grško podjetje je našlo način, kako si kratek počitek privoščiti kar v zavetju svoje pisarne, natančneje pod pisalno mizo.

Grško podjetje Studio NL je razvilo delovno mizo, ki se po potrebi lahko spremeni v prijeten kotiček za počitek in celo dremanje – v kubusu se namreč skriva udobno ležišče.

Inovativno mizo so zasnovali že leta 2010, a je v poplavi številnih izumov, ki preplavljajo splet, doslej ostala v senci. Gre pravzaprav za neke vrste odziv na današnji način življenja – avtorji so namreč želeli opozoriti na problematiko, kako vedno več časa preživljamo v službi, vmes pa si ne privoščimo zadostnega počitka.

Oblikovalka Athanasia Leivaditou je idejo za mizo z ležiščem dobila v času, ko je svoje delo na univerzi opravljala do poznih nočnih ur, a kot pravi, produkt ni namenjen masovni proizvodnji. Z njim so želeli le opozoriti oziroma ponazoriti, koliko časa v življenju dejansko preživimo v službi. Ne glede na to je eleganten kos pohištva neverjetno zabaven in hkrati uporaben. Je zložljiv in omogoča, da ga povsem enostavno in z le nekaj potezami spremenite v prijetno zatočišče za kratek počitek.

Vir: mic.com

K. Ž.