Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Otroška soba v nekdanji tovarni čokolade

Prostori z najmlajše so lahko lični in nadvse zanimivi, pa čeprav v njih ni roza odtenkov in množica pisanih dodatkov. Sobica za dve deklici, ki jo je zasnoval nizozemski arhitekt Johan Van Staeyen iz biroja Van Staeyen interior arhitects, je izčiščena, a hkrati topla in otroško razigrana. Je del lofta v nekdanji tovarni čokolade v Antwerpnu, kjer si je družina uredila novi dom.

Otroška soba naj bi bila za otroka pravljično in edinstveno kraljestvo. Kakor pravi nizozemski arhitekt Johan Van Staeyen, v sobah za najmlajše pogosto snuje pohištvo v obliki »hiše v hiši«, saj so to razgibani elementi, ob katerih se otroci počutijo domače in varno.

Sobica za dve deklici, ki je nastala v nekdanji tovarni čokolade v Antwerpnu, je zasnovana na prav takšen način. Deklici imata v isti sobi vsaka svoje majhno zatočišče. Podstrešna sobica je na videz izčiščena. V njej prevladujeta bela barva in naravni odtenek lesa, za poudarek pa je sončno rumena. Deklici imata vsaka svojo posteljo, ki sta vgrajeni v kubusa, umeščena na vsaki strani sobe. Kubusa poleg zanimivo oblikovanih postelj vsebujeta tudi omare, predale in police, ki se skrivajo za gladkimi belimi površinami. Pod oknom je tudi ogromna delovna miza, vpeta v steno, kjer je dovolj prostora za pisanje nalog obeh deklic.

Ne glede na različna starostna obdobja naj bi bila otroška soba prostor, kjer so združeni udobje, funkcionalnost in domiselnost. Oprema naj bo preprosta, nezahtevna za vzdrževanje in igriva. Pomembno pa je tudi, da se uporabnost sobe spreminja in nadgrajuje glede na različna starostna obdobja.

A. Z.