Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Hamburger ali hot dog? Ne, kaj pa kumarica

Si predstavljate počivalnik v obliki hamburgerja ali pa zofo v obliki hotdoga? Tudi to je mogoče. Pri italijanskem podjetju Seletti, ki je znano po izzivalnem oblikovanju, so se odločili za nekaj precej nenavadnih kosov oblazinjenega pohištva. Posnemajo namreč hrano: hamburger, hot dog, paradižnik, kumare.

Nenavadnih oblik pohištva smo že veliko videli, tudi oblazinjenega, mnogokrat na meji dobrega okusa in kiča. A če ne drugega tako podjetja in oblikovalci vzbujajo pozornost. Pod omenjeno zofo in počivalnik v obliki hrane so se podpisali v oblikovalskem studiu Job, ki za Seletti oblikujejo kolekcijo pohištva hitre prehrane (Fast food furniture), v kateri so ikone ameriške pop kulture. Poleg omenjenih kosov so v njej še svetilka v obliki banane, pa okrasne blazine, ki posnemajo kumaro in paradižnik.

Poleg omenjenega so med novimi tudi naslanjači, ki po obliki ne izstopajo, zato pa je toliko bolj vpadljiva tkanina, v katero so odeti. Ali bi si jo lahko predstavljali v domači dnevni sobi, pa presodite sami.

Ogledali in preskusili pa jih boste lahko ta konec tedna v Parizu na sejmu Maison & Objet, kjer jih bodo predstavili širši javnosti.

Nizozemski oblikovalski biro Studio Job, sestavljata oblikovalca Job Smeets in Nynke Tynage, ki sta se spoznala na fakulteti v Eindhovnu na Nizozemskem in dve leti po diplomi ustanovila svoj studio, ki danes deluje v Amsterdamu in Antwerpnu. Kot pravita, pri svojem delu stremita k umetniškemu pristopu, ki se ne ozira zgolj na funkcionalnost. Vizija, ki jo zagovarjata, temelji na ekstravaganci, preobilju in kiču.

A. Z.