Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Hiša Suha, arhitekta Peter in Boštjan Gabrijelčič, Škofja Loka, 2012 - Foto: Marko Zoranovič
Hiša Suha, arhitekta Peter in Boštjan Gabrijelčič, Škofja Loka, 2012 - Foto: Marko Zoranovič

Enajst sodobnih slovenskih hiš

V Galeriji Dessa v Ljubljani bodo nocoj ob 20. uri odprli arhitekturno razstavo 11xena + 1 hiša. To je peta razstava iz cikla 11xena, tokrat 11xena + 1, ki predstavlja enajst sodobnih slovenskih enodružinskih hiš, zgrajenih med leti 2007 in 2012 in eno alternativno možnost bivanja, to so modularne enote Coodo. Vse so zasnovali slovenski arhitekti, izbor pa sta naredili arhitekti Maja Ivanič, predsednica Društva arhitektov Ljubljana, in Ana Struna Bregar, vodja Hiše arhitekture ZAPS.

"Vse razstavljene hiše so lepe, sodobne in pametno trajnostne: pametno so umeščene v prostor, upoštevajo lokalni kontekst, klimo, topografijo in na sodoben način interpretirajo regionalno identiteto," pojasnjujejo ob razstavi. Prav tako izbrane hiše presegajo ustaljene bivalne vzorce in ponujajo formule sodobnega bivanja. Razstava bo na ogled do 23. november 2012.

A. Z.
  • Boris Klinar 29.10.2012 reply

    potrebujem ..želim več informacij o lesenih hišah