Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Boris Šuligoj/Delo
Foto: Boris Šuligoj/Delo

Prodaja stanovanj v soseski Nokturno že presegla pričakovanja

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v dveh mesecih prodaje stanovanj v Nokturnu že izbrala zavezujoče ponudbe 47 ponudnikov, ki so bile višje od izklicnih cen. Kot so sporočili iz DUTB, je tako prodaja, glede na dejstvo, da prva faza prodaje še ni zaključena in da gre za stanovanja višjega kakovostnega razreda, že presegla pričakovanja.

Glede na to, da je bilo v celem letu 2015 na območju Kopra prodanih skupaj 200 stanovanjskih enot, gre za dober rezultat v tako kratkem času, so v sporočilu za javnost zapisali na DUTB. Na področju Kopra je bilo sicer lani v povprečju prodanih 17 stanovanjskih enot na mesec, kar je po podatkih Geodetske uprave RS največ od leta 2008 naprej.

Kot kaže, bo DUTB s 47 izbranimi ponudniki za stanovanjske enote Nokturna v manj kot dveh mesecih povprečno mesečno prodajo iz leta 2015 presegla za 40 odstotkov, ob tem da prva faza prodaje stanovanj v Nokturnu še ni zaključena. Na DUTB so ob tem opozorili, da je z včerajšnjim dnem začel teči 10-dnevni podaljšani rok za ponudnike, ki v dosedanjem postopku zbiranja zavezujočih ponudb niso bili izbrani.

DUTB na podlagi vseh prejetih ponudb pričakuje, da se bo število prodanih enot v prvi fazi še povečalo. Prav tako pričakuje velik interes za preostala stanovanja tudi v prihodnje, še posebej v prihajajočem spomladanskem obdobju, ki je najbolj primeren za prodajo stanovanj na Obali.

Po zaključeni prvi fazi se bo prodaja stanovanj nadaljevala predvidoma v drugi polovici januarja 2017. Cene za nadaljnjo prodajo bo DUTB oblikovala na podlagi doseženih cen prve faze, ki so bile v povprečju višje od izklicnih ter pričakovane rasti cen na trgu stanovanjskih nepremičnin, so še zapisali v sporočilu za javnost.

K. Ž./STA