Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Migrenski glavoboli

Vprašanje

Stara sem 52 let in imam že 30 let vsakodnevne migrenske glavobole, za katere ne vem vzroka. Boli me ali leva ali desna stran glave pri sencah. Pomagajo mi samo tablete nomigren (nekdaj avamigran), pa še te le občasno. Medicina mi ne zna pomagati. Ali mi kdo od bralcev lahko svetuje, kako ublažiti glavobole oziroma na koga se naj obrnem?

Odgovori

1

Sama sem preživela kar nekaj hudih migrenskih napadov. Pred leti mi je sodelavka povedala, da je treba dati v prevleko za blazino praprot, jelenov jezik (pater Ašič). Tam sem jo imela kakšne tri mesece, da se je zel čisto posušila. Na začetku je moteč močnejši vonj, potem pa ta izgine. Brez glavobolov sem bila 10 let, zdaj pa bom morala tudi sama to ponoviti, ker deluje!

Vera (po elektronski pošti)
2

Bralki, ki ima težave, svetujem, naj prebere knjigo Priročnik MMS, Zdravje v lastni odgovornosti, dr. Antje Oswald. Če želi, me lahko za kakšen nasvet tudi pokliče na številko 041 818 103.

Ksenija (po elektronski pošti)
3

Glavoboli so lahko posledica prekomernega jemanja analgetikov-Avamigrana. Nevrologi lahko predpišejo drugačna zdravila, ki se jih jemlje preventivno, seveda po opravljenih preiskavah in ustrezni diagnozi. Lečeči zdravnik lahko gospo napoti v ambulanto za bolečine, kjer bi ji lahko pomagali z akupunkturo.
Še nekaj preprostih nasvetov: potrebno je spremeniti način življenja, zmanjšati stres, se veliko gibati na prostem, uživati dovolj vode, dovolj spati...Nekatera hrana lahko sproži migrenske glavobole: tuna, sir, rdeče vino, banane, narezana (postana) čebula...

Mirjana (preko spletne strani)
4

Svetujem da probate z rednim jemanjem Omega 3 tablet. Gre za naravne tablete. Pomagalo je moji sestri in mami.

Nina (preko spletne strani)
5

Glede na to da sem imel tudi sam migrenske napade, ki so bili včasih tako močni da so me onesposobili lahko iz prve roke povem da bralki svetujem, da naj se izogiba vsem stimulansom, ki povečujejo nivo "umetne" budnosti in energije. Predvsem sladkorja. Pomembno vlogo pa igra tudi higiena spanja in zaznavanja naših mej, do kam smo še zmožni narediti stvari in obvladovati situacije ter opustiti nadzor nad stvarmi nad katerimi nimamo vpliva.

Rok (preko spletne strani)