Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Marko Feist/dokumentacija Dela
Foto: Marko Feist/dokumentacija Dela

Usposabljanje upravnikov o energijski prenovi stavb

Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe financira usposabljanje upravnikov večstanovanjskih stavb, saj imajo pomembno vlogo pri ozaveščanju etažnih lastnikov o prednostih energetske prenove. Usposabljanje bo organiziral in izvajal Gradbeni inštitut ZRMK.

Usposabljanje bo zajelo področje predpisov, ki urejajo energijsko prenovo večstanovanjskih stavb, tehnične in arhitekturne lastnosti stavb, ukrepe za učinkovito rabo energije (URE), rabo obnovljivih virov energije (OVE), pripravo projektno-tehnične dokumentacije in financiranje ukrepov energijske prenove. Posebej dragoceni bodi že izvedeni primeri iz prakse.  

Prav upravnik mora namreč poskrbeti za nemoten potek naložbe, izdelavo tehnične dokumentacije, zbiranje ponudb, pri čemer sodeluje z etažnimi lastniki pri odločanju o najugodnejšem ponudniku, sklepa pogodbe, sodeluje v nadzoru izvedbe del in spremlja odpravljanje napak v času garancijske dobe.

Načrtovani so štirje termini usposabljanj, ki bodo trajali po dva dni, vsak dan od 9. do 18. ure, in so za upravnike brezplačni. Prvo usposabljanje bo potekalo v Postojni 29. in 30. novembra v hotelu Jama, drugo 6. in 7. decembra v Thermani v Laškem, zadnji dve pa vv Ljubljani, in sicer 13. in 14. decembra  v hotelu Union, 10. in 18. januarja 2017 pa na Gospodarski zbornici Slovenije.

Za podrobnejše informacije in prijavo lahko obiščete to spletno stran.

J. B.