Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

V Ljubljani na ogled okoli 200 pasemskih in domačih mačk

Felinološko društvo Ljubljana je ta konec tedna v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana pripravilo dve mednarodni razstavi mačk. Na ogled so bile različne pasemske in domače mačke, sodnikom in obiskovalcem pa se je v obeh dneh predstavilo skupaj okoli 200 mačk v različnih starostnih skupinah, so zapisali organizatorji.

Na ogled so bile različne pasme mačk v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere pasemske predstavnice so v Sloveniji zelo redke, ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave, so prepričani organizatorji.

Ocenjevanje mačk se je začelo že dopoldan, opoldne pa je potekala predstavitev posameznih pasem mačk. Ob 15. uri so razglasili najlepšo mačko po izboru obiskovalcev, sledil pa je izbor najlepših mačk razstave s posebnim izborom najlepših veteranov, to so mačke stare sedem let ali več. V soboto pa so med drugim izbrali najlepše leglo.

Na razstavi so bile brezplačno dostopne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi ter o društvu za zaščito in varstvo živali.

Felinološko društvo Ljubljana sicer združuje vzreditelje, razstavljavce in ljubitelje pasemskih in domačih mačk v skupnem cilju vzrejati in razstavljati zdrave in negovane mačke ter v skupnem prizadevanju za dobrobit vseh mačk.

K. Ž./STA