Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Zaključek akcije za obnovo šolskih čebelnjakov

V akciji Jubini gredo za med, ki sta jo z namenom obnove šolskih čebelnjakov organizirali Čebelarska zveza Slovenije in družba Jub ter je potekala od februarja do konca avgusta, so zbrali kar 660 litrov barv in premazov, s katerimi bodo lahko obnovili najmanj 170 šolskih čebelnjakov.

Družba Jub je namreč od vsakega prodanega izdelka iz družine Jubin namenila lonček barve Decor in Lasur čebelarskim krožkom v osnovnih šolah.

Na zaključni slovesnosti je mentorje čebelarskih krožkov najprej nagovoril predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč: ''Čebelarstvo pri nas je izjemno dobro in sistemsko organizirano, kar nam priznavajo tudi v tujih čebelarskih zvezah v vzhodni Evropi. S podporo družbe JUB bomo lahko naredili korak naprej pri obnovi in nadaljnjem vzdrževanju šolskih čebelnjakov, za kar se jim ob tej priložnosti toplo zahvaljujemo. Nekateri čebelarski krožki imajo pri nas kar 40-letno tradicijo. Danes imamo v Čebelarski zvezi Slovenije v šolah delujočih kar 170 čebelarskih krožkov, ki vključujejo 2.600 otrok, kar je velik dosežek.''  Povedal je še, da je bilo pred desetletjem v 70 krožkov vključenih le 500 mladih čebelarjev, njihovo število pa zdaj iz leta v leto narašča. Za prihodnje šolsko leto v ČZS načrtujejo izvedbo že 40. državnega tekmovanja, kar bo nadobudne čebelarje zagotovo še dodatno motiviralo k večji angažiranosti pri delu s čebelami.

Mentorje je nagovoril tudi Željko Kovačevič, direktor družbe JUB:  ''Akcijo Jubini gredo za med smo v družbi podprli z velikim veseljem, saj gre za projekt, ki tesno povezuje šolarje z naravo. Naši na vodni osnovi izdelani produkti pa so primerni prav za zaščito lesa v panjih, saj so čebelam, ljudem ter okolju prijazni. Med pobudniki te naše skupne akcije s Čebelarsko zvezo so bili prav naši zaposleni, ki so tudi sami čebelarji. Zelo smo zadovoljni z rezultati akcije in zbranimi količinami, saj bodo v šolah s 660 litri naših barv in premazov lahko obnovili res precejšnje število šolskih čebelnjakov. Sodelovanja s slovenskimi čebelarji vseh generacij se veselimo tudi v prihodnje.''

K. Ž.