Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Katarina Nemanič
Foto: Katarina Nemanič

Gradbena priloga: Prava vprašanja, pravi odgovori

Gradbena priloga v Deluindom je postala znanilka začetka spomladanske gradbene sezone. Tokratna bo izšla 13. aprila, posvetili pa jo bomo graditeljem v precej težkih razmerah, ki zaradi še vedno trajajoče gospodarske krize vladajo tudi na področju gradnje, obnov in nepremičninskega trga.

Z raziskavo bomo pokazali, kako lastniki stanovanj in hiš ter posamezniki, ki kljub zahtevnim časom načrtujejo gradnjo, doživljajo to obdobje. Vprašali jih bomo, ali nameravajo graditi, obnavljati ali pa morda kupiti nov dom. Zanimalo nas bo tudi, koliko sploh vedo o pomenu energije, kaj menijo o njeni učinkoviti rabi v stavbah in obnovljivih virih, in ali nameravajo kakor koli ukrepati, da bi količino potrebne energije v njihovih gospodinjstvih zmanjšali. Vprašali jih bomo tudi, kako bodo ukrepali, da bi čim hitreje in laže izpolnili svoje željem, načrte tudi uresničili, ter kje prepoznajo ovire in težave.

Zavedamo se, da se je v družinskih hišah veliko laže odločiti za spremembe in ukrepati, saj o vsem odločata le en, morda dva lastnika. Veliko teže pa je karkoli storiti v večstanovanjskih stavbah, kjer se zaradi razdrobljenega lastništva krešejo različni interesi, želje in potrebe, predvsem pa neenake finančne zmožnosti. Raziskali bomo, kakšne so razmere in kako o obnovah zdaj že pregovorno energijsko potratnih večstanovanjskih stavb razmišljajo lastniki stanovanj v njih.


Kot vsako leto bo tudi letos izjemno pomemben del Gradbene priloge namenjen predstavitvi ponudbe storitev, materialov in drugih izdelkov, ki bodo še kako prav prišli vsem, ki bodo gradili, obnavljali ali posodabljali svoje domove.