Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Roman Šipić
Foto: Roman Šipić

Podelili prvih 22 certifikatov Priljubljeni izvajalec

Samo tri tedne po začetku projekta Priljubljeni izvajalec, pri katerem sodelujeta kot medijski partner s portalom www.vsestoritve.com priloga Delo in dom in naša spletna stran, so na podelitvi v Merkurjevem centru v ljubljanskem BTC najbolje ocenjeni izvajalci s področja gradnje in storitev za dom prevzeli istoimenske certifikate. Zdaj jih je 22. Žreb je izbral tudi prva dva spletna ocenjevalca izvajalcev, ki prejmeta Merkurjevi nagradi.

Certifikat Priljubljeni izvajalec so prejeli vsi, ki so dosegli predpisani prag števila ocen in so jim stranke prisodile najmanj povprečno oceno 4,5 od petih točk. Smoter projekta je prav v tem, da stranke svojo izkušnjo s konkretnim izvajalcem ali obrtnikom delijo z drugimi na temu namenjeni spletni strani. Tako ustvarjajo široko bazo informacij, v digitalni obliki zapisana "priporočila od ust do ust".

Namen certifikata Priljubljeni izvajalec je povečati transparentnost na trgu storitev in izpostaviti dobre izvajalce storitev. Ocene, mnenja ter certifikat bodo v pomoč prihodnjim strankam, ko se bodo odločale, komu zaupati posel.  

Aleš Zaletel, direktor portala Vse.Storitve.com, je podelitev pospremil z besedami: "Kot vemo, stranke kupujejo storitve od izvajalcev, ki jim zaupajo. Priporočila prodajajo storitve. Teh ne moremo preizkusiti ali je vrniti, če nismo zadovoljni, zato je izbor pravega izvajalca za kupca toliko večji izziv. Kupci navadno ne poznajo trga, ne poznajo izvajalcev storitev, zato se ob izbiri zanašajo na priporočila obstoječih strank. S certifikatom Priljubljeni izvajalec pa izvajalec dokazuje svojo kredibilnost na trgu."

Nagradi za ocenjevalca in certifikati

Žreb je prvi dve vrednostni kartici podjetja Merkur za 100 evrov prisodil 
Lovru Blagotinšku in Barbari Jambrošič. Prejemnike certifikatov navajamo v okvirčku. Navedeni so vsi, tudi tisti, ki se podelitve niso mogli osebno udeležiti. Ti bodo certifikat prejeli po pošti.

J. B.