Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Celjski sejem je do zdaj na minulih štirih natečajih omogočil brezplačno predstavitev 14 inovativnim podjetnikom. - Foto: Ba. P.
Celjski sejem je do zdaj na minulih štirih natečajih omogočil brezplačno predstavitev 14 inovativnim podjetnikom. - Foto: Ba. P.

Mosovi podjetni talenti letos vabijo tudi mlade podjetnike iz JV Evrope

Družba Celjski sejem vsako leto omogoči nekaj mladim inovativnim podjetnikom, da se v okviru natečaja Mosovi podjetni talenti brezplačno predstavijo na največji poslovno-sejemski prireditvi v regiji, na sejmu MOS v Celju. Letos skupaj s partnerji vabijo k sodelovanju na natečaju tudi mlade podjetnike iz JV Evrope. Prijave so odprte do 20. julija, komisija pa bo na podlagi predstavljene podjetniške zgodbe in inovativne ideje letos izbrala kar deset podjetnih talentov, ki se bodo predstavili na 48. sejmu MOS.

Kakor pojasnjujejo v družbi Celjski sejem, je novost letošnjega natečaja Mosovi podjetni talenti, že petega po vrsti, odločitev, da bodo svojega favorita med desetimi izbranci tudi obiskovalci: »Obiskovalci bodo lahko ves čas sejemskega dogajanja prek aplikacije glasovali za najboljšo podjetniško idejo, kar bo mladim podjetnikom omogočilo merjenje odziva.«

Na razpis se sicer lahko prijavijo podjetniki oziroma člani podjetniške skupine, stari od 18 do 35 let. Podjetnik (skupina) mora biti najmanj 25-odstotni lastnik podjetja, podjetje ne sme biti starejše od treh let (ustanovljeno mora biti po 1. 1. 2013). Najboljših deset podjetniških idej, ki jih bo izbrala strokovna komisija, bo dobilo paket storitev na sejmu MOS, ki vključuje brezplačno predstavitev na skupnem razstavnem prostoru v družbi najbolj podjetnih iz Slovenije in tujine. »Poskrbljeno bo za splošno promocijo Mosovih podjetnih talentov, ki bodo imeli možnost izdelati videopredstavitev podjetja, izkoristili bodo lahko tudi svetovanje pri izdelavi podjetniškega načrta. Na posebnem dogodku v času sejma, pa bomo razglasili tudi tri zmagovalne podjetniške ideje,« so sporočili iz družbe Celjski sejem.

Strokovno komisijo, ki bo izbirala podjetne talente, bodo sestavljali člani partnerjev projekta, to so Start.up Slovenija in podjetje Marcelino, letos se jim je pridružila medijsko-založniška hiša Energetika.NET s svojim programom Modri svet za mlade.

Letošnji izbranci (na minulih štirih natečajih je Celjski sejem omogočil predstavitev 14 inovativnim podjetnikom) se bodo septembra na sejmu MOS predstavili v družbi približno 1500 razstavljavcev iz 35 držav. Kakor pravijo v družbi Celjski sejem, bo rdeča nit predstavljenih sejemskih vsebin tudi letos energijska učinkovitost in odgovornost do okolja: »Dogajanje bodo pomembno sooblikovali brezplačni nasveti o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije, ki jih pripravljajo neodvisni energetski svetovalci mreže Ensvet. Skladno z zavezami, ki jih je naša država sprejela na podlagi zahtev evropske direktive o energijski učinkovitosti, pa bodo te teme tudi v ospredju tradicionalnega Dneva gospodarske diplomacije in srečanja županov.«