Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: www.pespoti.si
Foto: www.pespoti.si

Biodinamični tabor v Gorenji Trebuši

Tisti, ki jih zanima pridelovanje hrane po biodinamični metodi, lahko avgusta združijo prijetno s koristnim in se udeležijo enotedenskega začetnega tečaja biodinamike, ki ga društvo Ajda Vrzdenec organizira v obliki poletnega tabora na kmetiji v Gorenji Trebuši.

Namenjen je največ 20 udeležencem in bo potekal v tednu od 2. do 9. avgusta. Vodila ga bo Meta Vrhunc. Poleg programa, namenjenega pridobivanju teoretičnega in praktičnega znanja, ponuja organizator ekološko hrano in preprosta prenočišča, predviden pa je tudi čas za sprehode, oddih in kopanje. V dopoldanskem delu, ki bo namenjen teoretičnim temam, se bodo udeleženci med drugim posvetili kozmičnim ritmom; štiridelnosti narave in človeka kot temelju razumevanja žive narave; razvoju, stanju in perspektivah kmetijstva; delu po setvenem priročniku; silam življenja, etrom; izdelovanju in uporabi biodinamičnih preparatov; izdelovanju kompostov, gnojenju in kolobarjenju; plevelom, škodljivcem in izdelovanju lastnih škropiv; biodinamičnemu sadjarstvu; nevarnostim genske tehnike; zdravi, celostni prehrani; bodinamični metodi v svetu; blagovni znamki Demeter ... V popoldanskem času bodo tečajniki z izdelovanjem preparatov, kompostov idr. skušali slediti dopoldanski teoriji, po večerji pa prebirali Steinerjev Kmetijski tečaj, predavanja, v katerih je dal napotke za biodinamično metodo. Več informacij je mogoče dobiti na tel. 01 7540 743 ali e-pošti ajdavrzdenec@gmail.com.

J. B.
  • BB 21.07.2014 reply

    Ne razumem, kako lahko v obliki običajnega članka oglašujete psevdoznanost na strani tako resne priloge, kot je Delo in dom. Etri, kozmični ritmi? V resen medij to ne spada, nevednost avtorja pa ni izgovor. Tudi utemeljitev "eni tako, drugi drugače" ni ustrezna, saj je eno osnovano na podlagi dokazov, ostalo pa sko zgodbice, ki večinoma služijo tudi služenju denarja, namenoma ali nenamenoma pa zavajanju ljudi.