Kako pravilno očistiti kuhalno ploščo

19. 8. 2022 | Besedilo: A. Z.

štedilnik, čiščenje, kuhalna plošča, indukcija

Indukcijske in steklokeramične kuhalne plošče so del sodobnih kuhinj. Čeprav so dokaj preproste za čiščenje, se nam tudi na teh kdaj kaj prismodi. Pa jih znate po tem očistiti?

Indukcijske kuhalne plošče so preproste za čiščenje, saj se segrejejo le neposredno pod lonci, v katerih kuhamo, preostala površina pa ostane hladna. Če nam kaj uide mimo lonca, se torej ne bo prismodilo. Po kuhanju jo preprosto očistimo z nežnim čistilom in vlažno krpo. Nikar ne uporabljajte agresivnih čistilnih sredstev in grobih čistilnih gobic, ki bi lahko pustile sledi na površini. Najbolje je uporabiti krpe iz mikrovlaken. Najbolj učinkovito pa je sprotno čiščenje, takoj po kuhanju, ko se umazanije še ni zasušila na površini. Saj je posušene madeže veliko težje spraviti s kuhalne plošče.

Podobno čiščenje zahteva steklokeramična kuhalna plošča. Potrebujemo vlažno krpo in nežno čistilo, za ta namen. Vedeti je treba le, da kuhalno ploščo čistimo, ko se ohladi, oziroma ugasne lučka. Večje in bolj trdovratne madeže boste najlaže očistili s posebnimi čistili za steklokeramiko. Tudi pri teh kuhalnih ploščah velja enako kot pri indukcijskih, da je najbolj učinkovito in najlažje čiščenje takoj po kuhanju.

Previdno pa je treba ravnati, če se čiščenja indukcijskih in steklokeramičnih kuhalnih plošč lotevate s kisom ali katerim drugim naravnim (zlasti kislim) čistilom. Ta lahko poškodujejo površino. To velja tudi za ogledala in okna. Zato je pomembno, da površino, ki jo očistite z naravnim (doma pripravljenim) čistilom, dobro sperete oz. obrišete do suhega.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE