Objavljeno: 31. 12. 2021
| Avtor: K. Ž.
| Foto: Bojan Žnidaršič
KOLUMNA BOJANA ŽNIDARŠIČA: TALNO GRETJE GRE NA SMETIŠČE ZGODOVINE
Prvo mesto po branosti je zasedla kolumna energetskega svetovalca Bojana Žnidaršiča na temo talnega gretja, ki je bila objavljena ravno v času, ko so nas doletele napovedi o znatnih podražitvah električne energije in ogrevanja.
Objavljeno: 31. 12. 2021
| Avtor: K. Ž.
| Foto: Maria Evseyeva/Shutterstock
SETVENI KOLEDAR
Setveni koledar Marie Thun je že leta ena najbolj branih vsebin na naši spletni strani, še zlasti aktualen je v pomladnih mesecih, ko je dela na vrtu največ. V času koronavirusa se je povečalo tudi zanimanje za samooskrbo, zato smo setveni koledar prilagodili tudi vrtičkarskim začetnikom.
Objavljeno: 31. 12. 2021
| Avtor: K. Ž.
| Foto: MarinaTr/Shutterstock
KAKO SADIMO PARADIŽNIK
Paradižnik je na naših straneh vedno "vroča" tema. Letošnji april pa je bil tako muhast, da je slabo vreme tudi najbolj zagrete in nestrpne vrtičkarje prepričalo, da še ni čas za sajenje. So se pa lahko na enem mestu podučili o sajenju, negi in zalivanju tega "kralja" vrta.
Objavljeno: 31. 12. 2021
| Avtor: K. Ž.
| Foto: alphaspirit.it/Shutterstock
NA POMOČ: LJUBLJANO SO ZAVZELI TIGRASTI KOMARJI
Letošnje poletje so nam poleg koronavirusa in mišje mrzlice, dneve kratili še tigrasti komarji. Teh je bilo v mestnih središčih, predvsem pa v nekaterih predelih prestolnice, toliko, da je bila situacija že skorajda nevzdržna. Zbrali smo nekaj napotkov, kako se zaščititi pred njimi ter kako ukrepati po piku.
Objavljeno: 31. 12. 2021
| Avtor: K. Ž.
| Foto: GayvoronskayaYana/Shutterstock
SHRANJEVANJE ČEBULE – DA NE BI GNILA
V luči samooskrbe smo pogledali, kako dolgo se bo doma pridelana čebula obdržala v shrambi. To je odvisno tako od časa pobiranja kot od načina sušenja in skladiščenja. Kako pa jo shranjujete pri vas doma?
Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij,
s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine,
ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo,
da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.