Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Teden brezplačnih arhitekturnih svetovanj

Skupina mladih arhitektov bo v sklopu projekta Arhitekturni nasvet ta teden, med 29. februarjem in 4. marcem, v 30 slovenskih mestih delila brezplačne arhitekturne in krajinskoarhitekturne nasvete. Svetovalnice so namenjene osnovni pomoči pri gradnji, prenovi, sanaciji, prostorski zakonodaji in drugih temah s področja urejanja prostora.

Svetovanja so primerna za vse, ki se srečujejo z zagatami glede urejanja tako notranjih kot zunanjih prostorov, iščejo drugo oz. dodatno mnenje ali pa se želijo le pozanimati, kako se česa lotiti in na kaj vse je treba paziti pri urejanju prostorov. Svetovanja so omejena na pol ure in potekajo v sproščenem vzdušju, kjer je poudarek na potrebah in željah obiskovalcev. S tem pristopom želi mlada ekipa 30 prostovoljcev osveščati o kakovostno urejenem prostoru, dvigniti bivalno kulturo in predvsem pomagati čim večjemu številu ljudi.

Več informacij o brezplačnih svetovanjih in obrazec za rezervacijo termina najdete na spletni strani projekta.

Ekipa Arhitekturni nasvet deluje v okviru Zavoda za uravnotežen prostorski razvoj Aksa in je z brezplačnimi svetovalnicami začela junija 2014 v Ljubljani. Od takrat naprej se je ekipi pridružilo veliko novih mladih arhitektov in kasneje tudi krajinskih arhitektov, svetovalnice pa so se razširile po vsej državi. Brezplačne svetovalnice potekajo v prostorih lokalnih organizacij, kot so občine, društva in druge javne organizacije, ki idejo podpirajo. Do zdaj se je brezplačnih svetovanj udeležilo že več kot 250 obiskovalcev, naslednji teden brezplačnih svetovanj pa bo predvidoma potekal konec maja.

K. Ž.