Doma pripravljen sladoled

19. 8. 2017 | Besedilo: T. S. P. | Fotografije: Shutterstock

sladoled, figov sladoled, orehov sladoled, ribezov sladoled

Po sladoled nam ni vedno treba v trgovino ali slaščičarno, lahko se odpravimo kar na vrt ali pobrskamo po kuhinji in sami pripravimo okusno in zdravo slaščico za vroče poletne dni.

Figov sladoled

Sveže fige lahko uporabimo tudi za pripravo okusnega sladoleda. Petnajst fig prepolovimo in izdolbemo sredico. Maso pretlačimo z vilicami. V posodi nato zmešamo figovo maso, 250 mililitrov mleka, 250 mililitrov sladke smetane, vanilijev sladkor in 50 gramov sladkorja. Maso nalijemo v posodo in postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur.

Kostanjev sladoled

Če vam je v zamrzovalniku ostalo še kaj kuhanih kostanjev od jeseni, jih lahko uporabite za slasten sladoled. V kozico damo 250 gramov mleka in 100 gramov smetane. Ko zavreta dodamo kostanjevo maso in nekaj časa mešamo, da se masa povsem razpusti. Kozico odstavimo in počakamo, da se vsebina ohladi. Tej nato dodamo dve žlici medu, dve žlici ruma in ščepec soli. Zamrznjeno lahko okrasimo z nadrobljeno čokolado ali pistacijami.

Ribezov sladoled

Ribezov sladoled lahko, če imate v zamrzovalni skrinji zamrznjen ribez, ki ste ga obirali poleti, pripravite kadarkoli v letu. 250 gramov črnega ribeza (lahko tudi rdečega) damo v kozico, prelijemo z enim decilitrom vode in segrejemo, da zavre. Odstavimo in dodamo 20 gramov rjavega ter 40 gramov belega sladkorja ter ohlajeno premešamo s paličnim mešalnikom. Ribezovo marmelado precedimo skozi sito, da odstranimo peške. Mešanico postavimo v zamrzovalnik od ene do dveh ur ter jo počasi vmešamo v 500 mililitrov »do polovice« stepeno sladko smetano. Zmes ponovno postavimo v zamrzovalnik za 2 do 3 ure.

Orehov sladoled

Orehov sladoled je enostavno pripraviti, potrebujemo pa le jogurtov lonček za mero. V večji skledi stepemo en lonček sladke smetane, v katero vmešamo en lonček navadnega jogurta, en lonček zmletih orehov in polovico lončka sladkorja v prahu. Zmes vlijemo v modelčke za lučke in postavimo v zamrzovalnik.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE