Posvet o jagodah na Kmetijskem inštitutu

Eden od škodljivcev, ki v zadnjem času povzroča pri pridelovanju jagodičja še precej škode, je plodova vinska mušica. Tej in drugim težavam pri profesionalnem ali ljubiteljskem pridelovanju vrtnih jagod je namenjen tradicionalni posvet o jagodah, ki ga vsako leto organizira Kmetijski inštitut Slovenije. Letošnji bo v četrtek, 4. decembra.

Organizatorji so ga naslovili Kako do dobre letine v spremenljivih časih. Posvetili se bodo spremembam pri pridelavi jagod v zadnjih dveh desetletjih, ki jih povzročajo tako spremenjene vremenske razmere, novi škodljivci, pa tudi nove tehnologije in čedalje več izkušenj  pri preusmeritvi v ekološko pridelavo jagod, kar je povezano s širšo okoljsko in trajnostno odgovornostjo. Ena od tehnologij, ki jih bodo predstavili v četrtek, bo tudi uporaba bio oglja pri pridelavi te sadne vrste z namenom izboljšati strukturo zemlje, zadrževanje vlage in dostopnost hranil.

Posvet bo v prostorih Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS) na Hacquetovi ulici 17 za Bežigradom v Ljubljani v četrtek, 4. decembra. Začel se bo ob 9. in bo predvidoma trajal do 13. ure. Svoje izkušnje bodo predstavili  Andreja Brence, Alenka Caf, Andrej Vogrin, Lea Lavrič, Darinka Koron, Jaka Razinger, Špela Modic, Peter Molan, Tatjana Žnideršič, Maja Zakotnik in Iztok Janežič. Vstop je prost. Razpored predavanj si lahko ogledate na spletni povezavi KIS.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE