Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Višje kazni za pogoltne gobarje

Največja dovoljena količina nabranih gob je kljub prejšnji mesec objavljeni novi uredbi o zavarovanih prostoživečih vrstah gliv, ki deloma dopolnjuje uredbo o varstvu samoniklih gliv, ostala nespremenjena, prav tako še naprej veljajo pravila o nabiranju.

Nov pravilnik je določneje opredelil, katere vrste gob se lahko nabirajo in kje, je dejal Sašo Hrovat, vodja naravovarstvene službe TNP. Gobarji morajo gobe nad najdiščem očistiti, jih nabirati v pletene košare (in ne v plastične vrečke, vedra in podobno embalažo), največ pa jih lahko iz gozda naenkrat odnesejo dva kilograma.

Kazen za kršitelje je po novi uredbi višja in znaša od 250 evrov do 2500 evrov, za pravno osebo oziroma za samostojnega podjetnika pa od 400 evrov do 4000 evrov.

Več o nadzoru nad gobarji si lahko preberete na www.delo.si!