Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Melania Trump bo ohranila zelenjavni in rožni vrt Michelle Obama

Ameriška prva dama Melania Trump je obljubila, da bo nadaljevala tradicijo vrtičkarstva v Beli hiši in obdržala zelenjavni in rožni vrt, ki ju je zasnovala njena predhodnica Michelle Obama.

Kot je za CNN ob nedavnem obisku žene japonskega premiera Akie Abe povedala Melaniina svetovalka, se Trumpova »kot mati in predsednikova soproga čuti zavezano k ohranjanju in negovanju vrtov Bele hiše, še zlasti zelenjavnega vrtička prve dame in rožnega vrta.«

Trumpova se bo lahko negovanja vrta lotila šele poleti, saj za zdaj zaradi šolanja sina Barrona ostaja v New Yorku in bo verjetno šele kasneje odšla k soprogu v Washington.

Vrt je bil sicer del projekta Michelle Obama za bolj zdravo prehrano otrok. Na posesti Bele hiše ga je postavila leta 2009. Pred odhodom pa ga je, verjetno zaradi občutka, da Trumpovi morda ne bodo delili njenega navdušenja nad gojenjem zelenjave, dala povečati in utrditi - z betonom, kamenjem in jeklom.

V časih Obamovih v Beli hiši se je zelenjavo s "prvega" vrta tudi uporabljajo za pripravo obrokov, viške pa so dobile socialne ustanove. Za zdaj ni znano, ali si je morda tudi novi predsednik Donald Trump, ki naj bi se bolj nagibal k hitri prehrani, že dal kaj skuhati z vrta Bele hiše.

K. Ž.