Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kosilo iz vrečke: nov koncept dostave hrane na dom

Nov koncept dostave hrane na dom, ki ga v tujini poznajo že vrsto let, uporabniku pušča užitek kuhanja, prihrani pa mu skrbi z načrtovanjem uravnoteženih in zdravih obrokov ter nakupovanje sestavin, pojasni Karmen Simoni, ustanoviteljica in kreativka Špecerije, ki je omenjeni koncept dostave hrane pripeljala tudi v Slovenijo.

Ideja je v prvi vrsti prilagojena potrebam sodobnih družin, ki jim ob hitrem tempu življenja primanjkuje časa in energije za pripravo zdravih obrokov. Naročniki tako na dom dobijo preverjene recepte in kakovostne sestavine, obroke pa še vedno pripravijo sami. »Vsak teden nudimo raznolike recepte, zdrave ter enostavne za pripravo. Čas priprave niha med 30-40 minut, odvisno od tega kako spretni ste v kuhinji. Hkrati si bomo prizadevali, da bodo sestavine, ki vam jih bomo skupaj z recepti dostavili na dom, v čim večji meri lokalnega izvora. To v vsakem letnem času žal ni mogoče, osredotočili se bomo na sezonsko sveže sestavine«, pojasni pobudnica projekta pri nas.

Sestavine, potrebne za pripravo vsakodnevnih obrokov, skupaj z recepti dostavijo na vaš dom ob ponedeljkih med 17. in 22. uro. Vrečko Špecerije, ki zadostuje za tri dni, naročite prek spleta, izbirate pa lahko med večjo vrečko za družine (59 evrov) ter manjšo, ki zadošča za dve osebi (39 evrov). Primer recepta za pripravo obroka objavljamo v priponki

Ustanoviteljica podjetja se je s tem konceptom dostave hrane na dom sicer prvič srečala na Švedskem, kjer je nekaj let živela in delala. Kar nekaj časa je razmišljala o tem, kako bi ga bilo najprimerneje prilagoditi za Slovenijo. »Vrečke s špecerijo so na Švedskem za mnoge družine ugoden način priprave hrane doma in kakovostnega preživljanja časa z družino. Koncept se je rodil pred osmimi leti sprva v glavnih mestih, danes pa z dostavami različnih ponudnikov pokrivajo celotno državo. Število pripravljenih obrokov s pomočjo sestavin in receptov iz vrečk s špecerijo je pri največjem ponudniku preseglo število 50 milijonov obrokov. Še več, koncept se je preselil iz Skandinavije v ZDA ter nazaj v Evropo«, pravi Simonijeva. 

PDF dokumenti

K. Ž.