Gremo po gobe

22. 9. 2012 | Besedilo: Dr. Petra Draškovič, Prirodoslovno društvo Slovenije

gobe, gobice, jurčki, nabiranje gob

Dež je namočil gozdove in travnike in gobice vseh sort so začele poganjati kot za stavo.

Bilo mi je dobrih pet let in živo se spomnim, kako sem prvič dajala v košaro jurčke, ki sem jih sama nabrala. Oči so mi zasijale vsakič znova, ko sem kakšnega uzrla ali so mi ga pokazali … Užitek je bil izjemen. In veselje do gobic je ostalo. Še danes jih rada nabiram, tudi pripravljam in uživam.  

Ni je čez domačo gobjo juho, pa ne tisto instantno, ki jo radi kje podtaknejo, ampak táko, kjer se čuti mesnatost in sočnost strukture ter aromatičnost gob. In da ne omenjam ajdove kaše z jurčki, pa vloženih in vseh drugih dobrot, ki se jih da pripraviti iz njih.

Več o gobah in njihovih lastnostih si lahko preberete na www.delo.si.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE