Kisanje zelja in repe v kozarcih

Kisanje zelja in repe v kozarcih

Vseeno, ali za kisanje uporabimo kozarce ali čebričke, plasti zelja ali repe moramo tesno potlačiti, da se izloči čim več zraka.

Ker se v kozarcih ne da doseči enakih razmer kot v večji posodi, kakovost zelja ali repe ni povsem takšna kot pri klasičnem kisanju.

Ker ni obtežitve, predvsem zelje ni prave oziroma izenačene čvrstosti. Ker ga je v kozarcu teže tlačiti in s tem vzpostaviti razmere brez zraka, ga je bolje zaliti s slanico – v vodi naj bo 2,5 odstotka soli glede na količino zelja.

PREBERITE ŠE:

Kisanje zelja in repe - glavno vlogo imata količina soli in temperatura

Najpogostejše napake pri kisanju zelja in repe

 

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE