Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Blaž Samec/Delo
Foto: Blaž Samec/Delo

Elektrika in plin v tretjem četrtletju dražja

Povprečna cena električne energije za gospodinjstva je v tretjem četrtletju znašala 16,6 evra za 100 kilovatnih ur, kar je za dva odstotka več kot v drugem trimesečju. Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjstva se je medtem po podatkih statističnega urada zvišala za tri odstotke na 0,64 evra za kubični meter.

Povprečna cena električne energije za industrijo brez davka na dodano vrednost je znašala 7,4 evra za 100 kilovatnih ur, kar je za dva odstotka več kot v predhodnem četrtletju.

Industrija pa je manj odštela za zemeljski plin. Povprečna cena za industrijo brez davka na dodano vrednost je namreč znašala 0,27 evra za kubični meter, kar je za štiri odstotke manj kot v drugem trimesečju.

K. Ž./STA