Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Vrata so uspešno prestala tri požarne preizkuse na Zavodu za gradbeništvo Ljubljana. - Foto: arhiv podjetja Lip Bled
Vrata so uspešno prestala tri požarne preizkuse na Zavodu za gradbeništvo Ljubljana. - Foto: arhiv podjetja Lip Bled

Certifikat za požarna vrata Lip Bled

V podjetju Lip Bled so razvili lastno linijo funkcijskih vrat, s katerimi so v sodelovanju s partnerji opremili že več hotelov s petimi zvezdicami. Dvokrilna požarna vrata so že lani prestala tri požarne teste na Zavodu za gradbeništvo Ljubljana in preizkus dimotesnosti v LTM Zagreb, letos pa so dokončali še administrativni del.

Dvokrilna požarna vrata so na voljo z lesenim ali kovinskim podbojem, s 3-D nastavljivimi nasadili, vratna krila so lahko zastekljena, opremljena s požarnim električnim prijemnikom in okovjem panik, ki ustreza standardu SIST EN 179 ali SIST EN 1125, standardno pa so opremljena tudi s sistemom požarnih samozapiral.

Linija funkcijskih vrat ponuja celovite rešitve za različne javne in večje objekte, kot so hoteli in apartmaji, pa tudi za vile, počitniška stanovanja in poslovne prostore, pravijo v podjetju Lip Bled. Vsa vrata so narejena po meri in željah kupca, na voljo pa je 30 različnih modelov, od požarnih do dimotesnih, vsi pa imajo certifikate priznanih evropskih inštitutov.

Pridobili so tudi slovensko tehnično soglasje za enokrilna požarna vrata EI30+SSK2 SUPROSO2, in sicer na možnost zastekljevanja, dimotesnost in na najvišjo frekvenco odpiranja C5, ki pomeni 200.000 odpiranj. V podjetju, ki je največji slovenski izvoznik lesnih izdelkov na zahodne in srednjeevropske trge, dodajajo, da je mogoče videz vrat prilagoditi različnim notranjim prostorom, saj jih lahko izdelajo v različnih površinah, kot so laminat, furnir, intarzija, barvana izvedba  in podobno.

  • Marko Tramšek 25.05.2012 reply

    Potrebujem 30 požarnih lesenih vrat rei 30 za hotel + 30 navadnih vrat za wc. Lahko ponudite kaj do 300€ ? Tel 031317216