Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Uvod v pomladno čistko Slovenije

Pomlad že dodobra trka na vrata, z njo pa tudi številne čistilne akcije, ki so v teh pomladnih mesecih še kako dobrodošle.

Ker je zanimanje tako posameznikov kot organizacij – zlasti po lanski vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu – res veliko, je Društvo Ekologi brez meja skupaj s svojimi partnerji pripravilo seznam vseh prihajajočih čistilnih akcij po posameznih krajih v Sloveniji. Trenutno jih je na seznamu že 45, samo v prestolnici jih je za april napovedanih kar sedem.

Seznam vseh čistilnih akcij je namenjen predvsem prostovoljcem, ki na enem mestu izvedo, kje, kdaj in kako lahko pomagajo, kot tudi organizatorjem, ki na istem mestu najdejo tudi obrazec za prijavo novih akcij.

Društvo je v sodelovanju s partnerji v okviru projekta Vključi.se naredilo tudi skupno spletno stran, ki bo pričela delovati v roku enega meseca ter razvilo posebne mobilne aplikacije, s katerimi bodo lahko prostovoljci prek mobilnih telefonov prijavili divja odlagališča in tako še lažje pomagali v boju proti nelegalnemu odlaganju.

Uvod v pomladanske čistilne akcije bo na Viču

Za praktični uvod v pomladno čistko Slovenije se bodo Ekologi brez meja v torek, 22. marca, lotili čiščenja divjega odlagališča na Viču v Ljubljani. Na pomoč jim bodo priskočili sodelavci družbe Si.mobil ter podjetje Snaga, pridružil pa se jim bo tudi predsednik Turistične zveze Slovenije, nosilke programa Moja dežela - lepa in gostoljubna.

K. Ž.