Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Tomi Lombar/Delo
Foto: Tomi Lombar/Delo

Ministrstvo spremembe stanovanjskega zakona prestavilo na leto 2017

Ministrstvo za okolje in prostor se je odločilo, da zaradi predlogov in pripomb na novembra predlagano novelo stanovanjskega zakona postopek ustavi in da prihodnje leto pripravi nov predlog.

Predlagane spremembe, ki so med drugim predvidevale določnejšo opredelitev upravljanja, učinkovitejši inšpekcijski nadzor in poenostavitev postopkov glede upravljanja večstanovanjskih stavb, so takoj naletele na odpor članov zbornice za poslovanje z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Slovenije.

V zbornici, ki združuje nepremičninske posrednike, upravnike in ocenjevalce, so takrat zapisali, da pomeni novela bistven sistemski poseg v delo upravnika ter povečanje stroškov upravnikov in etažnih lastnikov.

"Ministrstvo je po analizi prispelih pripomb in predlogov s strani zainteresirane javnosti, organizacij in posameznikov kakor tudi pripomb in predlogov s strani ministrstev sklenilo, da ustavi pripravo sprememb in dopolnitev stanovanjskega zakona," so na ministrstvu zapisali v sporočilu za javnost.

Skladno s programom dela in programom realizacije nacionalnega stanovanjskega programa so že pristopili k pripravi novega predloga, do konca letošnjega leta pa bodo izvedli ključne analize in oblikovali izhodišča rešitev po posameznih vsebinskih sklopih.

"V proces oblikovanja rešitev bodo vključeni tako strokovna javnost kot tudi vsa zainteresirana organizirana javnost oziroma predstavniki vseh interesnih skupin, vključno z organizacijami, ki so se aktivno odzvale na predlagane spremembe in dopolnitve stanovanjskega zakona. Na teh osnovah bo predlog novega stanovanjskega zakona pripravljen v letu 2017," so še zapisali.

K. Ž./STA