Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Za ljubitelje skandinavskega oblikovanja

Danes se je na sejmišču v Stockholmu začel pohištveni sejem, največja predstavitev skandinavskega pohištva in oblikovanja. Do sobote 11. februarja 2012 bo na ogled novo pohištvo, dodatki za dom in svetila 750 razstavljavcev ter več kot 60 dogodkov na različnih lokacijah v središču mesta. Letos je častna gostja priznana francoska industrijska oblikovalka Inga Sempé, ki je zasnovala vhodno halo na sejmišče.

Gre za velik prostor z visokimi stropovi, ki ga je oblikovalka spremenila v topel in domačen ambient, v katerem lahko obiskovalci uživajo nekaj trenutkov in se spočijejo od vrveža ter gneče na sejmišču. Asociacijo na domače okolje je Inga Sempé dosegla s tekstilnimi izdelki, ki visijo s stropa, udobnimi zofami in nežno osvetlitvijo.

Inga Sempé je rojena v Parizu leta 1968, oblikuje tako pohištvo kot tudi svetila. Do zdaj je zasnovala izdelke za mnoga svetovno znana imena s področja pohištvene industrije, kot so Cappellini, Edra, Ligne Roset, Moustache, Domestic, Luceplan, pa tudi švedska podjetja David Design, Almedahls, Wästberg, Gärsnäs in Svenskt Tenn.

Kot častni gostje sejma so se v preteklosti že predstavili oblikovalke in oblikovalci, kot so Patricia Urquiola, brata Ronan and Erwan Bouroullec, Naoto Fukasawa, Konstantin Grcic, Giulio Cappellini, Ineke Hans, Paul Smith in Arik Levy.

O utrinkih s sejma in drugih dogodkih pa več v prihodnjih dneh.

Aleksandra Zorko