Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Prestolnica keramike

Za vse tiste, ki si želijo spoznati nove trende keramičnih ploščic in kopalniške opreme, je kot nalašč mednarodni sejem Cevisama v španski Valencii, ki svoja vrata odprl včeraj. Novosti predstavljajo tako španska kot tudi tuja podjetja, organizatorji pa pričakujejo vsaj tolikšen obisk kot preteklo leto, ko si ga je ogledalo sedemdeset tisoč obiskovalcev.

Poleg novih ali izboljšanih materialov, načinov izdelave, na sejmu predstavljajo tudi nove trende, ki jih lahko upoštevamo pri izbiri keramike za stanovanje. Zelo priljubljeno je postalo posnemanje naravnih materialov, na primer lesa, marmorja, kamna. Sodoben način izdelave omogoča vrhunsko posnemanje teh materialov. Predstavljajo tudi nove tehnologije, s katerimi so ti končni videzi še bolj prepričljivi in videti skorja pristni. Tako se lahko zgodi, da keramičnih ploščic na prvi pogled sploh ne ločimo od lesa. Saj je pri imitaciji lesenih talnih oblog tudi oblika podobna. Trendovske so keramične ploščice velikih dimenzij, pa tudi mozaik je še vedno med možnostmi izbire. Za slednjega so nekateri oblikovalci našli navdih pri tekstilu.

Mednarodni sejem je spremljajo tudi predavanja, okrogle mize in druge prireditve, ki bodo popestrile sejemsko dogajanje. Prav tako bodo podelili nagrade za arhitekturo in oblikovanje.

A. Z.