Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Popestrite dom s cvetjem

Si tudi vi želite pomladi in prvih rastlin, ki razvajajo s pisanimi cvetovi? Na vrtu in v naravi bo nanje treba še malo počakati, lahko pa si omislimo kakšen šopek rezanega cvetja, ki bo vnesel vonj po pomladi. Poiskali smo pet idej, kako s cvetjem osvežiti dom.

Šopek tulipanov – Tulipani so vedno dobrodošli. Šopek rumenih še ne bo pripeljal pomladi, bo pa zagotovo deloval poživljajoče. Na voljo so tudi druge barve, kot so bela, rožnata, oranžna, vijoličasta. Lahko v vazo damo le en cvet ali pa bogat šopek večih cvetov. Izčiščeno delujejo beli tulipani v beli vazi.

Okrasne čebulnice – Hijacinte, narcise in hrušice lahko kupite že posajene v lončku. V toplem domačem okolju bodo v nekaj dneh zacvetele in nas razvajale s pisanimi cvetovi. Zaradi slednjih ne potrebujejo prav takega lončka, ampak bodo videti prav lepe v stekleni posodi.

Rožnati okras – Če pa si želite še kaj bolj vpadljivega, lahko izberete rožnat odtenek tako za vazo kot tudi cvetje. V tem primeru bo dovolj dekorativna že ena sama vejica z več cvetovi.

Dekoracija z več vazami – Že nekaj časa je trend postavitve večih vaz z enim cvetov v vsaki. Lahko so steklene in povsem nevpadljive, različnih oblik in velikosti. Tudi cvetje v njih je lahko različno, le barve naj bodo skladne. Za malo več bujnosti poleg cvetov potrebujejo še kakšno vejico zelenja.

Minimalizem v sivi barvi – Malo manj pomladno, a toliko bolj elegantno bo delovala kompozicija treh različno oblikovanih vaz v temni antracitno sivi barvi. V vsaki pa zgolj ena vejica cvetja ali zelenja.

A. Z.