Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Previdno pri uporabi fitofarmacevtskih sredstev

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje opozarja vse uporabnike fitofarmacevtskih sredstev, da pri njihovi uporabi upoštevajo vsa opozorila in omejitve, ki so navedene na etiketah. Še posebej naj bodo pozorni na opozorila o varovanju čebel, poziva ministrstvo.

Nepravilna raba fitofarmacevtskih sredstev lahko predstavlja veliko nevarnost za okolje, vključno s čebelami, in za zdravje ljudi, opozarjajo na ministrstvu. Pri varovanju čebel je treba posebno pozornost nameniti tistim sredstvom, ki so označena kot nevarna za čebele z grafičnim opozorilnim znakom.

Na ministrstvu ob tem opominjajo, da smejo uporabniki uporabljati samo v Sloveniji registrirana fitofarmacevtska sredstva, in še ta v skladu z določbami zakona. "Pravilna uporaba pomeni, da se sme fitofarmacevtska sredstva uporabljati zgolj za gojene rastline, ki so navedene na etiketi, in v navedenih odmerkih. Pri uporabi se morajo upoštevati vse omejitve, ki so navedene na etiketi," poudarjajo.

Pristojne službe ministrstva ob tem napovedujejo poostren nadzor nad uporabo fitofarmacevtskih sredstev. Uporabnike teh sredstev zato pozivajo, naj se zahtev in priporočil dosledno držijo in jih izvajajo.

K. Ž./STA