Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Orodje za obdelavo lesa

Prosim, da mi kdo podari ali proda za simbolično ceno različna orodja za obdelavo lesa (dleta, žage ...). Zelo bi bil hvaležen. Pokličite, prosim, na tel. št. 040/468 272.

 

Črvi v ostrešju 1

Imam ostrešje iz smrekovega lesa, staro deset let. V ostrešju sem opazil bele črve, velike dva centimetra, debeline 2mm, bele barve. Sliši se tudi, kako "vrtajo" po lesu.

Zimska sečnja 1

Pri pripravi drv za ogrevanje se premalo pozornosti namenja izbiri časa sečnje. Že stari ljudje so rekli, da je najboljša sečnja »med mašami«, to je od 15.

Netopirji in črv 1

Ali kdo ve, kako se znebiti nadležnih netopirjev v lesenem delu strehe nad balkonom. Vse umažejo z iztrebki. Ali morda obstaja kakšen aparat, da bi jih odganjal?

Obnova lesenih tal 1

Prosim za nasvet, kako obnoviti lesene pode v stanovanju. Rad bi jih obdržal, in sicer bi jih prebrusil in polakiral. Zanima me, kako in s čim bi lahko zapolnil špranje med deskami.

Lesni črvi 1

V stare lesene okvirje za slike so se naselili črvi in iz luknjic je vsipa droben prah. Prosim za nasvet, kaj storiti, da se jih znebimo.

Kako vzdrževati nelakiran parket?

S čim najbolje in najlaže očistimo in vzdržujemo nelakiran parket v stanovanju? Pred časom sem uporabljala neko tekočo mažo, prodajali so jo v litrskih steklenicah.