18. 6. 2014 | Besedilo: K. N. M.
Iz nove številke revije Deloindom+: Gurmanski užitki na prostem
18. 6. 2014 | Besedilo: K. N. M.
Čakanje na žerjavico ob pripravi zadnjih malenkosti bo mojstru minilo ob prijetnem pogovoru in zarošenem kozarcu osvežitve.
Morda so prav zaradi tega kurjenje ognja in peko na žaru moški kar posvojili. Začetniki in začetnice se navadno najprej spoprimejo z žarom na drva, ambicioznejši v pripravi ribjih ali mesnih jedi v kotličku nad ognjem ali pod črepnjo (pod peko). Le opomba za gospe: kovinski zvonovi, ki jih prekrijemo z žerjavico, lahko tehtajo več kot dvajset kilogramov, zato bo dobrodošel pomočnik.
Čeprav imajo vsi trije načini preprosta pravila, se bomo izmojstrili šele z izkušnjami, pravi Milenko Poljak, kulinarični inštruktor in gostinec, ki Slovence na tečajih in v svoji medvoški restavraciji Bonaca vpeljuje v skrivnosti sredozemske kuhinje. Tri stvari so odločilne, pravi. Katere, pa lahko preberete v novi izdaji revije Deloindom+, v kateri med drugim predstavljamo tudi različne vrtne žare, za prijetno vzdušje ob gurmanskih užitkih pa smo pogrnili nekaj miz na prostem – v poletnem duhu seveda. Preverite!
Revija Deloindom+ v letu 2014 izide desetkrat. Nanjo se lahko naročite, če pokličete na brezplačno številko 080 11 99 ali pišite na elektronski naslov narocnine@delo.si.