Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

V tokratni številki Delaindom

V tokratni številki priloge Deloindom, 1. julija 2015, preberite:

Tik pod vrhom starega mestnega jedra hrvaškega Vrsarja je v kamniti hiški z modrimi polknicami počitniško zatočišče tričlanske družine. Pred dobrima dvema desetletjema, ko sta jo lastnika kupila, je bila vse prej kot takšna. Leta zapuščenosti so jo resno načela, a vseeno se je dalo prepoznati potencial in lepoto, ki jo je skrivala za razpadajočimi naoknicami. Zasnovo interierja so pripravili v biroju Habitare in jo spremenili v prijetno počitniško hišo, v kateri se prepletata tradicionalno in moderno. Kamnito počitniško zatočišče podrobno predstavljamo v rubriki Odprta vrata.

Ali se tudi vam kakšno jutro, ko ste v kopalnici, zazdi, da bi potrebovala osvežitev, nekaj novega, bolj spodbudnega za začetek dneva? Ker vemo, da je prenova kopalnice eden dražjih posegov, bo za začetek in prvo spremembo dovolj nekaj novih dodatkov. Pred nami so počitniški dnevi, zato si v domači kopalnici lahko pričarate nekaj morskega pridiha.

Podrobno tudi o tem, zakaj so na strešnih oknih nepogrešljiva senčila. Senčila, tako notranja kot zunanja, so nepogrešljiv sestavni del strešnih oken. Medtem ko so prva večinoma namenjena za senčenje in torej omejujejo ali preprečujejo vdor svetlobe v bivalne prostore, je glavna vloga zunanjih preprečevanje segrevanja steklenih površin.

V zadnjem delu priloge pa še o shranjevanju pridelkov za zimske dni. Navajeni smo, da so jeseni časopisi in revije polni nasvetov o predelavi in shranjevanju pridelkov, a marsikateri vrtičkar ve, da se delo z domačimi pridelki začne že prej. Če ne prej, vsaj konec junija. Sezono odprejo jagode in bezgova socvetja, iz katerih skuhamo marmelade in sirup, kmalu zatem se sladkamo s češnjami, malinami, ribezom. Od zelenjave je v tem času polno svežega graha in sveže listnate zelenjave (solate, rukole, kopriv, blitve, špinače), na toplem pa tudi bučk. Vsega velikokrat preveč za sprotno porabo.

P. S. Spoštovani bralci, od julija bo priloga Deloindom Delu in Slovenskim novicam priložena vsakih štirinajst dni.