Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

V tokratni številki Delaindom

V tokratni številki priloge Deloindom, 16. marca 2016, preberite:

Razkošno in razgibano stanovanje v dveh nadstropjih s strešno teraso v prijetni stanovanjski soseski v Rimu je po prenovi še bolj odprto in svetlo, opremljeno pa s poudarkom na detajlih. Pod prenovo se je podpisal arhitekturni biro Westway architects, ki ga vodita Luca Aureggi in Maurizio Condoluci. Več v rubriki Odprta vrata.

Les na prostem je ves čas izpostavljen različnim vremenskim vplivom in drugim zunanjim dejavnikom. Da bi upočasnili njegovo staranje in propadanje, ga je treba ustrezno impregnirati z biocidi in zaščititi s premazom. Pomlad je idealna za osvežitev lesenih površin. Kateri zaščitni premazi so primerni za zunanje lesene površine, kako jih uporabljati in kako pogosto je zaščito potrebno obnavljati, preberite v članku z naslovom Osvežitev potrebna vsaka tri leta.

Podrobno tudi o sodobni vgradnji 
vertikalnih oken in zunanjih vrat. Vertikalna okna in zunanja vrata štejemo med stavbne elemente, ki so del ovoja stavbe ter bistveno vplivajo na rabo energije in bivalno ugodje. Njihova vgradnja, ki mora biti skladna z gradbenofizikalnimi načeli in načeli dobre gradbene prakse, pogovorno znana kot RAL-vgradnja, ima pomemben dolgoročni vpliv. Slabo opravljeno delo namreč v trenutku izniči prednosti še tako kakovostnega okna.

Objavljamo tudi prvi del uredniškega izbora izdelkov, ki so na letošnjem sejmu Dom na nas naredili največji vtis. Prejšnji teden je namreč 545 podjetij iz 32 držav na sejmu Dom že 55. po vrsti slovenskim graditeljem in domačim mojstrom pokazalo najboljše, kar ponuja trg. Ekologija, les, personalizacija, »pametne« rešitve in varnost so bile prednosti, ki so jih razstavljavci največkrat poudarjali. Mi smo poskušali najti najbolj zanimivo ponudbo, a je bilo izdelkov, storitev ali predstavitev, ki so zares izstopali, bolj malo.

V vrtnem delu priloge pa objavljamo članek z naslovom Spoznajmo rodni les. Kako opraviti rez aktinidije, jagode goji in asimine, nam je pokazal vodja poskusnega sadovnjaka Kmetijskega inštituta Slovenije Roman Mavec.

P. S. Poleg rednih številk Delaindom, ki sta na sporedu 9. in 23. marca, bosta ta mesec Delu in Slovenskim novicam priloženi še dve izredni številki, tokratna in tista, ki izide 30. marca.