Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

V tokratni številki Delaindom

V tokratni številki priloge Deloindom, 10. februarja 2016, preberite:

Les, bela, nežni pasteli, izčiščena oprema – to so glavni poudarki enosobnega stanovanja, v katerem je opremo zasnoval oblikovalec Nik Grmovšek. Osrednji prostor, po tlorisu ozek in podolgovat, je potreboval novo podobo. Ker v njem teče vse dnevno dogajanje, je bila naloga toliko bolj zahtevna, saj je bilo treba urediti tako jedilno površino kot delovni kotiček in del za počitek ter gledanje televizije. Celotno zasnovo stanovanja predstavljamo v rubriki Odprta vrata.

Nežno rožnata zofa z imenom Tulip, nekakšna kombinacija modernega in retra z mehkimi, čistimi linijami, ki jo je oblikovala industrijska oblikovalka Neli Fatorič, je vzbudila zanimanje širše javnosti. Kdo se skriva za imenom Kauch, za blagovno znamko, ki je to zofo poslala na trg, smo se spraševali. Za njo se je pojavila zofa Living Organic, nič manj zanimiva, a čisto drugačna, ta se zgleduje po naravi, ki jo posnema tako po barvi kot obliki. Več o mehko zaobljenih zof, ki prihajajo izpod rok slovenskih ustvarjalcev, preberite v rubriki Slovensko oblikovanje.

Ko govorimo o stavbnem pohištvu, predvsem o oknih, balkonskih vratih in panoramskih stenah, se največkrat osredotočimo na tip zasteklitve in material okvirjev, ki vplivata na njihovo toplotno prehodnost, vgrajeno okovje pa pogosto jemljemo kot samoumevni del. Vendar so nekateri detajli okovja – največkrat omogočajo dodatne funkcije – kupcem na izbiro. Na katere njegove značilnosti naj bodo pri nakupu stavbnega pohištva pozorni, smo se pogovarjali z direktorjem podjetja PVC Nagode iz Postojne Petrom Nagodetom ter vodjo razvoja in tehnologije v podjetju M Sora iz Žirov Barbaro Šubic.

Da je navada železna srajca, za Slovence velja tudi pri krompirju. O okusu jedcev, priporočilih za vrtičkarsko pridelovanje in dilemah pri izbiri semenskega krompirja se v intervjuju pogovarjamo s Petrom Dolničarjem s Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS), zaslužnim za večino novejših slovenskih sort, povzemamo pa tudi izkušnje specialistov za krompir iz podjetij Semenarna Ljubljana in Interseme z navadami pridelovalcev.

P. S. Naslednjo sredo priloga Deloindom zaradi spremenjene sheme izhajanja ne bo izšla. Nove vsebine za vas pripravljamo 24. februarja 2016.