Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

V tokratni številki Delaindom

V tokratni številki priloge Deloindom, 13. januarja 2016, preberite:

Iz kakšne skodelice popijete prvo jutranjo kavo? Ročno oblikovana skodelica znanega avtorja ali avtorice polepša dan, povem iz prve roke. Slovenski trg ponuja kar precej izbire. Takšne nežne s prefinjenimi, komaj opaznimi potiski za jutranjo kavo ali čaj nastajajo v ateljeju oblikovalke porcelana Nike Stupica.

Skozi odprta vrata smo tokrat pokukali v moderno stanovanje štiričlanske družine, ki ima poseben čar zaradi visokih stropov, ki dajo prostorom volumen, in tapete, ki je osrednjemu bivalnemu prostoru vtisnila drugačen značaj.

Kako pomemben je dober spanec, se ponavadi zavemo šele, ko imamo z njim težave. Na kakovost spanja precej vpliva tudi ležišče. Temu tako kupci kot proizvajalci namenjajo veliko pozornosti. Slovenske proizvajalce smo povprašali o novostih pri izdelavi ležišč in nasploh v t. i. industriji spanja.

Parket je talna obloga iz naravnega materiala, zato so poškodbe, ki nastanejo z uporabo, skoraj neizogibne. Poškoduje ga tako rekoč vse, kar je trše od lesa, iz katerega je narejen, res pa je, da so različne vrste lesa različno trde in zato odporne proti udarcem, praskam in udrtinam. Preverili smo, katere vrste parketov so najbolj odporne ter kdaj in kako se lotiti obnove.

Iz najstarejšega doslej najdenega semena, ki je 32.000 let počivalo 38 metrov globoko v sibirskem permafrostu, je zrasla preprosta bela rožica, Silene stenophylla, podobna navadni pokalici. Resnici na ljubo seme ni vzkalilo samo, leta 2012 so mu pomagali v laboratoriju. Še več zanimivosti iz sveta semen zelenjadnic in cvetic najdete v članku z naslovom Brinove jagode so storžki.

P. S. Naslednjo sredo priloga Deloindom zaradi spremenjene sheme izhajanja ne bo izšla. Nove vsebine za vas pripravljamo 27. januarja 2016.