Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Novi vzorci: kot v džungli

Pred nami je nov trend vzorcev, ki jih lahko opazimo zlasti na tkaninah za dom: to so vzorci listov najrazličnejših rastlin. Bolj so eksotični, bolje je, pravijo napovedovalci trendov. V nekaterih primerih se na zavesah, tapetah, okrasnih blazinah bohoti prava džungla, od eksotičnega rastlinja do pisanih ptičev. Poiskali smo nekaj primerov, kako ta trend vnesti v svoj dom.

Pravijo, da bodo bujne zelene rastline nadomestile cvetlične vzorce, ki so nepogrešljivi v pomladno-poletnih kolekcijah tkanin za dom. Odtisi zelenih rastlin na tkaninah in tapetah pa se podajo tudi v trend, v katerem prevladujejo zeleni odtenki. Zelena si je namreč letos prislužila naziv barva leta. To vsako leto izbirajo v družbi Pantone in potem narekuje smernice v notranjem oblikovanju in modi.

Bujno zelo okrasje si lahko omislite na zavesah, ki jih spustite ob straneh okna. Takšne bolj služijo dekoraciji kot pa funkciji zatemnitve okna. Vzorci palmovih listov, praproti, eksotičnih ptičev in drugega rastlinja se lahko znajdejo tudi na prtih za jedilno mizo, okrasnih blazinah, posteljninah in pregrinjalih. Pogumnejši se lahko odločijo za oblazinjeno pohištvo, potiskano s tem vpadljivim vzorcem. Običajno gre za manjše kose, kot so fotelji, počivalniki in tabureji.

Ker so v zadnjem času modne tapete, obstaja tudi ta možnost: tapeta, potiskana z vzorcem bujnega rastlinja. Če se odločite za to različico osvežitve doma, bo zadostovala ena stena, oblečena v tapeto.

Ob takem naboru vzorcev pa gre pretiravati z drugimi odtenki. Najlepše se podajo k lesenemu pohištvu in k beli barvi. Zgrešiti ne morete niti s kakšnim umirjenim sivim odtenkom in kovinskimi dodatki v črni ali zlati barvi. Vse skupaj pa lahko še dodatno poudarite z rastlinjem v okrasnih loncih.

A. Z.