Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Glamping hiška v helikopterju

Preživljanje počitnic v glamping hišicah, ponavadi kje v ohranjeni naravi, je čedalje bolj priljubljeno. Gre za nekakšno nadstandardno ponudbo, a ne v smislu udobja na visoki ravni, temveč povezanosti z okoljem, v katero so umeščene. Toda glamping v vojaškem helikopterju? Če jo nameravate mahniti v osrednjo Škotsko, proti kraljevemu mestu Stirlingu, lahko malim in velikim otrokom v svoji družini za kakšno noč naredite veselje - po še kar dostopni ceni.

Prenočevanje oz. enodnevno bivanje v dvosobnem apartmajčku s kuhinjsko hišo in barskim kotičkom v pilotski kabini bo dve odrasli osebi stalo 150 britanskih funtov, za vsakega otroka pa še dodatnih 10. V svojevrstni »hišici« je prostora za družino z do tremi otroki.

Nastanitev od lani ponuja podjetje Helicopter Glamping company, katerega ustanovitelji so za vsega 7000 funtov kupili star helikopter britanske kraljeve vojske in notranjost preuredili tako, da spominja na prostore podolgovate jadrnice. Seveda je bilo bistveno, da se zatočišče poleti ne bo pregrevalo in bo toplo tudi pozimi, zato so notranjost obložili z izolacijo in panelnimi ploščami.

Ohranili so čim več elementov, ki spominjajo na prejšnje življenje zračnega plovila, tako je na primer povsem originalna osvetlitev. Za otroke bo najbrž najbolj privlačna modro obarvana spalnica v repu helikopterja, za starše pa klepet ob pijači v kupolasti pilotski kabini. Pri čemer je več kot verjetno, da bo razgled in nadzor nad položajem s tako eminentnega mesta hotel imeti tudi popotniški podmladek.

 

PREBERITE ŠE: Glamping hiške – naravi in zdravju prijazne

Julijana Bavčar