Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Tadej Živko/arhiv MOV
Foto: Tadej Živko/arhiv MOV

Velenjska promenada nagrajena za lep primer krajinske arhitekture

Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja. Strokovna komisija jo je opredelila za "lep primer uspešne krajinske arhitekture s sodobnim urbanim značajem". Nagrado bodo podelili 4. oktobra v Münchnu.

Zaradi dotrajane urbane opreme so velenjsko promenado leta 2014 prenovili po zasnovi velenjskega arhitekta Deana Laha iz projektantske hiše Enota. Od takrat je prejela že nekaj priznanj: lani je zmagala v kategoriji javni prostor na tekmovanju arhitekturne revije The Plan, dobila je posebno omembo v sklopu nagrade S. Arch Award 2016 in bila nagrajena kot tretja zanimiva točka krajinske arhitekture v Evropi, so sporočili z Mestne občine Velenje.

Iconic Awards je prvo mednarodno arhitekturno in oblikovalsko tekmovanje, ki se osredotoča na medsebojno vplivanje disciplin, piše na uradni spletni strani.

K. Ž./STA