Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Vrtna kolekcija iz jute

Kolekcija petnajstih izdelkov za vrt je nastala v medgeneracijskih kreativnih delavnicah Hiše Sadeži družbe Murska Sobota – medgeneracijskem skupnostnem centru Slovenske filantropije. Oblikovalka kolekcije Tatjana Kalamar M. je za material izbrala naravno celulozno vlakno juto.

Vsaka kolekcija, kot pravijo v Slovenski filantropiji, se razvije iz niti navdiha in tokrat je bila ta nit juta, ki se je s kavo pripeljala iz Južne Amerike. Juta je naravno celulozno vlakno, ima lep svilnat lesk, je različne mehkobe in različnih barvnih odtenkov. V kolekciji je v svetlo sivih do svetlo rumenkastih odtenkih. Oblikovalka kolekcije Tatjana Kalamar M. je v juti videla potencial, ki je povezan z vrtnarjenjem. Nastalo je petnajst uporabnih izdelkov, nekateri med njimi so tudi unikatni: pas za vrt z žepi, kamor lahko spravimo semena, škarje, rokavice, senčnikom za zaščito pred soncem med vrtnarjenjem, kolenčniki za delo na vrtu,presajalni prt, za rože v lončkih pa so darilne oz. okrasne vrečke. 

A. Z.